Vragen? Mail ons!
Bel ons
Home > Diensten > Accountancy

Accountancy

Accountantscontrole
Niemand die duidelijker kan vertellen wat we doen dan onze klanten. "Philipsen duikt in onze boeken en controleert of we alles volgens de normen en regels doen", aldus de directeur van Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging. "De transparante werkwijze van Philipsen stel ik het meest op prijs. Er werken prettige mensen die ook meedenken. Als we iets niet goed doen, komen ze zelf met een voorstel hoe het wél kan. Een oplossingsgerichte werkwijze die tot nog toe erg goed is bevallen."

WTA-vergunning
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft ons een WTA-vergunning verleend voor het verrichten van wettelijke controles. Nog geen 350 kantoren in Nederland hebben deze vergunning. Voor het verkrijgen van een WTA-vergunning is een uitgebreid kwaliteitsbeheersingssysteem vereist, dat periodiek getoetst wordt. De meest recente toetsing vond plaats op 24 november 2016. Ook hier scoorden we een dikke voldoende. Je begrijpt: wij zijn trots op deze vergunning!

Verplichte accountantscontrole
Vanaf een bepaalde omvang is je bedrijf wettelijk controleplichtig. Of dat aan de orde is, hangt af van het balanstotaal, de omzet en het aantal werknemers. Wettelijke controle houdt in dat je de jaarrekening verplicht moet laten onderzoeken door een externe accountant die daarover een oordeel geeft in de zogenaamde controleverklaring. Wij kunnen deze wettelijke controle verzorgen. Vanwege de aard van de werkzaamheden die wij hiervoor moeten doen, geeft ons oordeel ook meteen aan of je bedrijf 'in control' is. Stuiten wij op aspecten die anders of beter kunnen, dan laten we je dit natuurlijk weten. 

Vrijwillige controle
Ook als je het wettelijk niet verplicht bent, kun je een jaarrekening, rapportage of proces laten controleren. Deze controle kan heel belangrijk zijn, bijvoorbeeld voor een grote leverancier, een financier, een mogelijke koper van je onderneming, een subsidieverstrekker of als je als eigenaar niet direct betrokken bent bij de bedrijfsvoering. Wij voeren deze controles graag voor je uit.