Vragen? Mail ons!
Bel ons
Home > Nieuws

Nieuws

Meer ruimte in de WKR

Vanaf 2020 mogen werkgevers meer onbelast uitgeven aan hun personeel. Het nieuwe voorstel is vooral gunstig voor kleinere werkgevers met een bescheiden loonsom.

Nieuwsbrief januari 2019

Wilt u in 2019 uw kind of kleinkind een extraatje geven? Ook in het nieuwe jaar kunt u weer profiteren van de jaarlijkse vrijstellingen in de schenkbelasting. De belastingvrije bedragen zijn voor dit jaar verhoogd met 1,2%.

Nieuw btw-nummer voor eenmanszaken

Alle eenmanszaken in Nederland krijgen voor 1 januari 2020 een nieuw btw-identificatienummer. Daarmee voldoet de Belastingdienst aan de eis van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) om te komen met een alternatief voor het huidige nummer, dat het bu

Nieuwsbrief december 2018

In 2019 gaat de bijtelling voor de duurdere elektrische auto veranderen. Maar ook voor alle auto’s, elektrisch en niet-elektrisch, die in 2014 voor het eerst op kenteken zijn gezet.

Nieuwsbrief november 2018

De afschaffing van de dividendbelasting gaat definitief niet door. In plaats hiervan worden er tal van andere maatregelen getroffen om het vestigingsklimaat voor ondernemers te verbeteren.

Special Lonen 2018

Download hier de Special Lonen 2018. In dit overzichtelijk naslagwerkje vind je alle actuele informatie over de belangrijkste onderwerpen voor jou als werkgever.

Afschaffing dividendbelasting gaat niet door

Na felle kritieken blijft de dividendbelasting. Het bedrag wat hiermee ‘vrijkomt’ gaat nog steeds naar ondernemers. Maar in tegenstelling tot het voorstel om de dividendbelasting af te schaffen, profiteert het MKB wél mee van de

Hypotheek aflossen of niet?

Versnelde afbouw hypotheekrenteaftrek, verlaging eigenwoningforfait, afschaffen aftrek wegens geen of geringe eigenwoningschuld… Er gaat veel gebeuren rondom de eigen woning. Wat betekent het nu voor jou?

Energie-investeringen duurder in 2019

Vanaf 2019 wordt de energie-investeringsaftrek met bijna 10% verlaagd. Heb je plannen om energiebesparende maatregelen te treffen? Dan kan het je veel geld schelen als je dit jaar nog actie onderneemt.

Verplicht energielabel C voor kantoren

Naar verwachting geldt vanaf 1 januari 2023 de energielabel C-verplichting voor kantoren groter dan 100 m2. Om hieraan te voldoen moet naar schatting meer dan de helft van de kantoren in Nederland maatregelen nemen. Voldoet je pand niet aan de eis

21% “korting” op zonnepanelen

Zonnepanelen plaatsen is voordeliger dan je denkt. Je mag namelijk 21% btw terugvragen bij de belastingdienst. En dat geldt niet alleen voor ondernemers. Ook particulieren genieten van dit voordeel. Nieuwsgierig? 

Kosten voor airco (deels) aftrekbaar!

De ergste hittegolf sinds jaren is voorbij. En dat is voor veel zzp’ers, met een kantoor aan huis, een hele opluchting. Wat dacht je van een airco volgende zomer? In sommige gevallen zijn de kosten nog aftrekbaar ook.

Identiteit zzp’er beter beschermd

Goed nieuws voor zzp’ers! Dankzij de nieuwe privacywet (AVG) verdwijnt het BSN-nummer uit het btw-nummer, waardoor de kans op identiteitsfraude veel kleiner wordt. Wil je weten hoe het zit? Wij leggen het graag even uit.

Nieuwsbrief juli 2018

Lees in deze nieuwsbrief onder andere over stoppen met uw onderneming, bezwaar maken tegen de box 3-heffing en tips voor de werkgever per 1 juli. 

Sancties Wet DBA in aantocht

Ondernemers opgelet..! Werk je regelmatig met zzp’ers? Zorg dat je voldoet aan de eisen die de Wet DBA stelt. Over enkele weken gaat de Belastingdienst controles uitvoeren inzake de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA).

Stoppen met je onderneming? Doe het slim!

Ga je stoppen met je onderneming? Dan maak je mogelijk stakingswinst. Door een lijfrente te kopen kun je de belastingheffing over die winst uitstellen en zo laag mogelijk houden. Daar zijn wel strikte voorwaarden aan verbonden.

Nieuwsbrief juni 2018

Lees in deze nieuwsbrief onder andere informatie over de beveiliging van persoonsgegevens, wat te doen bij datalekken en de uitbetaling van vrijwilligers.

Geslaagde Philipsen relatiedag

Wij kijken met een zeer goed gevoel terug op onze Philipsen relatiedag. Met ruim 200 gasten in een prachtige ambiance, presentatie van onze bedrijfsvideo, heerlijk eten en topspreker Jos Burgers.

Nieuwsbrief mei 2018

Lees in deze nieuwsbrief onder andere informatie over de AVG, onkostenvergoedingen bij zakelijke reizen en het btw-nultarief in de EU.

Extra scherp toezicht op stamrecht BV

Eigenaar van een stamrecht BV? Weet dan dit: er zijn signalen dat de Belastingdienst stamrecht BVs scherper in de gaten gaat houden. Koen Hijl, belastingadviseur bij Philipsen Accountants | Adviseurs legt uit.

Overweeg je een elektrische auto? Lees dan dit

De laatste jaren zijn de autobelastingen aangescherpt. Fiscaal vriendelijk rijden is daarmee steeds lastiger geworden. Overweeg je dit jaar een (volledig) elektrische auto aan te schaffen? In dit stukje meer info én we geven een tip!

In 2017 een extern persoon uitbetaald?

Dit jaar heb je nog tot 1 maart (dat is al snel!) de tijd om uitbetaalde bedragen aan derden aan te leveren bij de Belastingdienst. Je kunt die gegevens nu voor het eerst aanleveren via een spiksplinternieuw gegevensportaal van de Belastingdienst.

Geef je bitcoins op bij de fiscus

Ondanks dat de koers van de bitcoin vrijwel dagelijks varieert, is het speculeren met bitcoins erg populair. Bart van Geffen, assistent-accountant bij Philipsen Accountants | Adviseurs: “Vergeet deze niet bij de aangifte te melden. Hoe? We l

Nieuwsbrief januari 2018

Lees in deze nieuwsbrief onder andere over compensatie voor vrouwelijke zelfstandige met kind, de kosten voor kinderopvang in 2018 en loonkostenvoordelen in plaats van premiekortingen. 

Wat kost kinderopvang in 2018?

Sinds 1 januari 2018 zijn de (eerste) wijzingen van de wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (IKK) ingegaan. Tom Ulehake, sr. assistent-accountant bij Philipsen Accountants | Adviseurs, onderzocht wat de eerste gevolgen zijn.

Als je met een glimlach naar ’t werk gaat, dan klopt het helemaal.
Roy, salarisadministrateur

Je hoeft bij ons niet aan te kloppen, de deur staat altijd open.
Ingrid, Secretaresse