Vragen? Mail ons!
Bel ons
Home > Nieuws

Nieuws

Vergeet de subsidie praktijkleren niet!

Had je afgelopen schooljaar studenten of leerlingen in dienst waarvoor je in aanmerking komt voor de subsidie praktijkleren? Aanvraag is mogelijk tot en met 16 september a.s., dus wacht niet te lang en vraag ons om de aanvraag te verzorgen.

Nieuwe Arbeidswet gaat 1 januari 2020 in

De Eerste Kamer heeft ingestemd met het wetsvoorstel Arbeidsmarkt in balans (WAB). Dit betekent dat werkgevers per 1 januari 2020 te maken krijgen met nieuwe regels voor ontslag, flexwerk en WW-premies. Wat betekent dit voor jou?

Uitstel Brexit tot 31 oktober 2019

De Europese regeringsleiders hebben op 10 april besloten de Britten uitstel voor de Brexit te verlenen tot uiterlijk 31 oktober van dit jaar. De Britten mogen de EU ook eerder verlaten.

Meer ruimte in de WKR

Vanaf 2020 mogen werkgevers meer onbelast uitgeven aan hun personeel. Het nieuwe voorstel is vooral gunstig voor kleinere werkgevers met een bescheiden loonsom.

Nieuwsbrief januari 2019

Wilt u in 2019 uw kind of kleinkind een extraatje geven? Ook in het nieuwe jaar kunt u weer profiteren van de jaarlijkse vrijstellingen in de schenkbelasting. De belastingvrije bedragen zijn voor dit jaar verhoogd met 1,2%.

Nieuw btw-nummer voor eenmanszaken

Alle eenmanszaken in Nederland krijgen voor 1 januari 2020 een nieuw btw-identificatienummer. Daarmee voldoet de Belastingdienst aan de eis van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) om te komen met een alternatief voor het huidige nummer, dat het bu

Nieuwsbrief december 2018

In 2019 gaat de bijtelling voor de duurdere elektrische auto veranderen. Maar ook voor alle auto’s, elektrisch en niet-elektrisch, die in 2014 voor het eerst op kenteken zijn gezet.

Nieuwsbrief november 2018

De afschaffing van de dividendbelasting gaat definitief niet door. In plaats hiervan worden er tal van andere maatregelen getroffen om het vestigingsklimaat voor ondernemers te verbeteren.

Afschaffing dividendbelasting gaat niet door

Na felle kritieken blijft de dividendbelasting. Het bedrag wat hiermee ‘vrijkomt’ gaat nog steeds naar ondernemers. Maar in tegenstelling tot het voorstel om de dividendbelasting af te schaffen, profiteert het MKB wél mee van de

Hypotheek aflossen of niet?

Versnelde afbouw hypotheekrenteaftrek, verlaging eigenwoningforfait, afschaffen aftrek wegens geen of geringe eigenwoningschuld… Er gaat veel gebeuren rondom de eigen woning. Wat betekent het nu voor jou?

Energie-investeringen duurder in 2019

Vanaf 2019 wordt de energie-investeringsaftrek met bijna 10% verlaagd. Heb je plannen om energiebesparende maatregelen te treffen? Dan kan het je veel geld schelen als je dit jaar nog actie onderneemt.

Verplicht energielabel C voor kantoren

Naar verwachting geldt vanaf 1 januari 2023 de energielabel C-verplichting voor kantoren groter dan 100 m2. Om hieraan te voldoen moet naar schatting meer dan de helft van de kantoren in Nederland maatregelen nemen. Voldoet je pand niet aan de eis

21% “korting” op zonnepanelen

Zonnepanelen plaatsen is voordeliger dan je denkt. Je mag namelijk 21% btw terugvragen bij de belastingdienst. En dat geldt niet alleen voor ondernemers. Ook particulieren genieten van dit voordeel. Nieuwsgierig? 

Kosten voor airco (deels) aftrekbaar!

De ergste hittegolf sinds jaren is voorbij. En dat is voor veel zzp’ers, met een kantoor aan huis, een hele opluchting. Wat dacht je van een airco volgende zomer? In sommige gevallen zijn de kosten nog aftrekbaar ook.

Identiteit zzp’er beter beschermd

Goed nieuws voor zzp’ers! Dankzij de nieuwe privacywet (AVG) verdwijnt het BSN-nummer uit het btw-nummer, waardoor de kans op identiteitsfraude veel kleiner wordt. Wil je weten hoe het zit? Wij leggen het graag even uit.

Nieuwsbrief juli 2018

Lees in deze nieuwsbrief onder andere over stoppen met uw onderneming, bezwaar maken tegen de box 3-heffing en tips voor de werkgever per 1 juli. 

Sancties Wet DBA in aantocht

Ondernemers opgelet..! Werk je regelmatig met zzp’ers? Zorg dat je voldoet aan de eisen die de Wet DBA stelt. Over enkele weken gaat de Belastingdienst controles uitvoeren inzake de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA).

Stoppen met je onderneming? Doe het slim!

Ga je stoppen met je onderneming? Dan maak je mogelijk stakingswinst. Door een lijfrente te kopen kun je de belastingheffing over die winst uitstellen en zo laag mogelijk houden. Daar zijn wel strikte voorwaarden aan verbonden.

Nieuwsbrief juni 2018

Lees in deze nieuwsbrief onder andere informatie over de beveiliging van persoonsgegevens, wat te doen bij datalekken en de uitbetaling van vrijwilligers.

Geslaagde Philipsen relatiedag

Wij kijken met een zeer goed gevoel terug op onze Philipsen relatiedag. Met ruim 200 gasten in een prachtige ambiance, presentatie van onze bedrijfsvideo, heerlijk eten en topspreker Jos Burgers.

Extra scherp toezicht op stamrecht BV

Eigenaar van een stamrecht BV? Weet dan dit: er zijn signalen dat de Belastingdienst stamrecht BVs scherper in de gaten gaat houden. Koen Hijl, belastingadviseur bij Philipsen Accountants | Adviseurs legt uit.