Contact opnemen
Home > Nieuws

Nieuws

Tip: koop waardevolle zaken voor persoonlijk gebruik nog dit jaar

Koop (en betaal!) uiterlijk 31 december 2017 nog roerende zaken voor persoonlijk gebruik.  Dit vermogen wordt dan per 1 januari 2018 niet meer meegenomen in de box-3 heffing. En dat is dan voor jou weer mooi meegenomen!

Nieuwsbrief december 2017

Lees in deze nieuwsbrief onder andere over korting op btw met kleineondernemersregeling, belastingplan 2018 en de afschaffing btw-landbouwregeling.

Samenwerken start voor ons met een klik

We kijken graag naar cijfers, met een frisse blik.

Accountancy, belastingen, salarissen, financiële administratie of IT?

Daar weten wij wel raad mee!

Energiezuinige kantoren: vanaf 2023 minimaal C-label vereist

Vanaf 2023 moeten kantoorgebouwen van meer dan 100 m2 naar verwachting minimaal energielabel C hebben. Hoe kan jouw kantoor aan deze eis voldoen? En hoe kun je fiscaal profiteren van jouw energie-investering?

Bereikbaarheid op 5 december

Onze pieten verdienen een heerlijk avondje met hun families, vandaar dat ze op Sinterklaasavond om 16.00uur naar huis gaan.
We wensen je een fijne avond toe!

Korting op btw met kleine ondernemersregeling

Ben je ondernemer en draag je per jaar weinig btw af? Maak dan gebruik van de ‘kleine ondernemersregeling’.

Ons postbusadres is vervallen

Post kun je sturen naar ons vestigingsadres: Nieuweweg 273, 6603 BN in Wijchen.

Top zeven nieuwe plannen arbeidsmarkt

Het nieuwe kabinet wil veranderingen op de arbeidsmarkt en daarom is een aantal wijzigingen aangekondigd. De zeven belangrijkste lees je hier.

Nieuw Philipsen-fietstenue

Sinds een aantal maanden kleurt onze omgeving nóg mooier: vele sportieve fietsers hebben we uitgerust in een nieuw, kleurrijk Philipsen-fietstenue!

Nieuwsbrief november 2017

Lees in deze nieuwsbrief onder andere over de nieuwe zzp-wet, de verhoging van het box 2-tarief en de verruiming van de hypotheekmogelijkheid voor tweeverdieners.

Wees alert op fraude!

Nep-telefoontjes uit naam van de Belastingdienst, spookfacturen, phishing e-mails namens jouw bank. Allemaal voorbeelden van fraude die steeds vaker voor lijken te komen. Wees alert! We geven je wat tips.

Eindejaarstip 5: betaal hypotheekrente vooruit

Hypotheekrente wordt in 2017 nog afgetrokken tegen het hogere tarief en jouw box 3-vermogen zal per 1 januari 2018 lager zijn.

Eindejaarstip 4: verminder gebruikelijke loon met kostenvergoedingen

Betaal als dga minder belasting in box 1 door kostenvergoedingen in mindering te brengen op het gebruikelijke loon.

Eindejaarstip 3: plan opname overtollige liquiditeiten

Liquiditeiten met een laag rendement kun je het best ná 31 december overbrengen naar privé.

Eindejaarstip: betaal een nog niet in gebruik genomen bedrijfsmiddel

Betaal dit jaar nog minstens het bedrag even groot als het bedrag van de investeringsaftrek.

Eindejaarstip: koop nog dit jaar een lijfrente

Creëer een extra aftrekpost door nog dit jaar een lijfrente te kopen, of door te storten op jouw lijfrentespaarrekening of lijfrentebeleggingsrecht.

Special Eindejaarstips 2017

Het einde van het jaar nadert. We hebben daarom voor je op een rijtje gezet wat je beter nog dit jaar kunt regelen.

Vanaf 2018 ook kinderopvangtoeslag voor peuterspeelzaal

Per 1 januari 2018 worden alle peuterspeelzalen kinderdagverblijven. Eric Haver vertelt wat dit – op financieel vlak – betekent voor werkende ouder(s).

Btw-aangifte corrigeren straks alleen digitaal

Verzorg je zelf de btw-aangifte en heb je een correctie hierop, oftewel een suppletie? Vanaf 1 januari 2018 kun je deze suppletie alleen nog maar digitaal doorgeven, dat heeft de Belastingdienst onlangs laten weten.

Marc Jansen 10 jaar bij Philipsen!

Vandaag, maandag 30 oktober, vieren we het jubileum van Marc Jansen: alweer 10 jaar is hij bij ons!

Wet DBA op de schop

Het nieuwe kabinet wil af van de Wet DBA. Koen Hijl, onze fiscalist, neemt je mee in de plannen voor een nieuwe 'zzp-wet'.

Nieuwsbrief oktober 2017

In deze nieuwsbrief meer over onder andere datalekken, verruiming termijn aangifte ziekte en herstel eigenrisicodragers en oudedagsverplichting!

Personeel inlenen? Zo beperk je jouw inlenersaansprakelijkheid.

Leen je personeel in? Dan loop je het risico op hoge boetes en/of aansprakelijkheid voor loonheffingen en btw als je de zaken niet goed geregeld hebt. Koen Hijl vertelt je hoe je de inleners- aansprakelijkheid kunt beperken.

Cultuurgift nog tot 2019 aantrekkelijk

Bedrijven en particulieren kunnen een jaar langer profiteren van extra belastingvoordeel wanneer zij schenken aan een culturele instelling.

Tijd voor een feestje!

We vieren het werk, maar maken ook regelmatig tijd voor een feestje. Een van die feestjes was er op zaterdag 30 september.

Minimaal 1 jaar lang geen btw afgedragen? Kom in actie!

Voorkom dat jouw btw-nummer wordt ingetrokken: trek voor dinsdag 10 oktober aan de bel.

Datalekken: sluit inlogaccounts van ex-werknemers tijdig!

Neem je afscheid van een collega? Neem dan ook afscheid van zijn accounts en bijbehorende toegangsrechten. Hiermee verlaag je de kans op datalekken. Lees hier het advies van Marieke Matthijssen, onze Business Process & IT Consultant.

Top 5 wijzigingen Prinsjesdag 2017

In aanloop naar onze nieuwsbrief over de Miljoenennota nemen we je alvast mee in de vijf voornaamste wijzigingen voor nu.

Special Miljoenennota 2018

Met welke nieuwe wet- en regelgeving krijg je, als ondernemer, te maken? Je leest het in onze special Miljoenennota 2018.

Overbruggingsregeling transitievergoeding: dit zijn de voorwaarden

Kun je bij ontslag van een medewerker de transitievergoeding niet betalen, dan is er de ‘overbruggingsregeling transitievergoeding’. Lees hier wat je moet doen om hem aan te vragen en aan welke voorwaarden je moet voldoen.

Wet DBA: toch financiële gevolgen voor zelfstandigen?

Uit een openbaar gemaakt intern memo van de Belastingdienst blijkt dat zelfstandigen, ondanks het uitstel van de Wet DBA, toch voor nadelige financiële verrassingen kunnen komen te staan.

Trouwen na 1 januari 2018? Zorg voor een goede administratie!

Vanaf 1 januari 2018 trouw je niet meer automatisch in gemeenschap van goederen. Wat betekenen de veranderingen? Roland van Boekel praat je bij.

Tweewielerondernemer? Vorder tot 5 jaar btw-verschil terug!

Sinds 1 januari 2017 kunnen tweewieler- ondernemers de werkzaamheden voor een nieuw verkochte fiets tegen een laag btw-tarief (6%) op de factuur zetten. Tot vijf jaar terug mag het btw-verschil teruggevorderd worden. Wat zijn de eisen?

Meerwerk: strengere regels tijd-voor-tijd

Mag je tijd-voor-tijd toepassen als jouw werknemers meer uren werken dan in hun contract staat of ben je verplicht deze meeruren uit te betalen? Vanaf 1 januari 2018 gaan hiervoor nieuwe, strengere regels gelden. Wees voorbereid!

Een youngtimer op de zaak. Dat scheelt een smak aan bijtelling!

Schaf je een youngtimer aan op de zaak, dan wordt de bijtelling in plaats van over de cataloguswaarde over de dagwaarde van de auto berekend. Dit kan je duizenden euro’s per jaar schelen. Bart van Geffen vertelt je er meer over.

Het urencriterium: hoe zwaar is de bewijslast?

Om in aanmerking te komen voor bepaalde soorten ondernemersaftrek moet je voldoen aan het urencriterium. Kortgezegd: je moet voldoende uren in jouw bedrijf maken. Maar hoe hard moet je dat kunnen maken als de fiscus erom vraagt?

Voorkom weigering btw-aftrek: controleer de factuur van jouw leverancier

Een factuur moet volgens de wet aan verschillende eisen voldoen. Voldoet een inkoopfactuur niet aan deze eisen, dan loop je het risico dat de Belastingdienst jouw aftrek weigert. Controleer daarom de factuur van jouw leverancier.

Jouw kind een bijbaan? Let op de kinderbijslag!

De zomer is een mooie periode voor een bijbaan, maar ook in het weekend verdienen veel jongeren een centje bij. De inkomsten van jouw kind kunnen gevolgen hebben voor de hoogte van de kinderbijslag. Wat zijn de regels?

De 8 fasen van een bedrijfsoverdracht

Vorige week las je in ons artikel ‘Bedrijfsoverdracht: begin op tijd’ over de verschillende manieren van bedrijfsoverdracht. Deze week benoemen we de 8 fasen van een overdracht.

Ik ga op vakantie en neem mee…naar huis…

Wat mag je ook alweer meenemen naar en vanaf jouw vakantiebestemming? De Belastingdienst heeft het op een rij gezet.

Bedrijfsoverdracht: begin op tijd

Een bedrijfsoverdracht. Als ondernemer maak je het vaak maar één keer in je leven mee. Een bijzonder proces dat al gauw tussen de drie en zes jaar in beslag neemt. Begin dus op tijd.

Transport en logistiek: een branche-update

Dagelijks verdiepen wij ons in de verschillende branches in onze regio. Onze senior assistent-accountant Tom Ulehake vatte zijn bevindingen over de sector transport en logistiek samen en deelt ze graag met je.

Tip: controleer de voorlopige aanslag vennootschapsbelasting

Voorkom aan het einde van het jaar een mogelijke bijbetaling en beperk de betaling van belastingrente!

Jouw kind een vakantiebaantje in jouw bedrijf? Dit zijn de regels.

Het is zomervakantie en misschien dat jouw kind een leuk zakcentje verdient omdat hij of zij meewerkt in jouw bedrijf. Met welke fiscale regels hebben jullie te maken?

Tijdelijke vakantieauto? Voorkom dubbele bijtelling!

Sommige leasemaatschappijen bieden een speciale vakantieauto. Kies je hiervoor, voorkom dan dubbele bijtelling. Hoe dat in zijn werk gaat en wat het voor de bijtelling betekent? Onze belastingadviseur Koen Hijl legt het uit.

Gratis inzage in Handelsregister met KvK app

Ondernemers krijgen sinds begin deze week via de KvK app Handelsregister dertig gratis inzages in ondernemingen die in het Handelsregister staan. Handig!

Einde restschuldregeling eigen woning in zicht

De restschuldregeling eigen woning, die vanaf 29 oktober 2012 geldt, loopt definitief af op 31 december 2017. Een verlenging zit er helaas niet in. Waarom niet? We praten je even bij.

Afgelopen jaar studerende werknemers? Maak gebruik van de Subsidieregeling praktijkleren.

Heb of had je studerende werknemers in jouw bedrijf? Dan kun je als tegemoetkoming voor de begeleiding een subsidie ontvangen. Ons advies: start nog voor jouw zomervakantie met de aanvraag.

Nieuwsbrief juli 2017

In de nieuwsbrief van juli lees je meer over onze medewerkers, werkende studenten, pensioen in eigen beheer, vakantiewerk voor uw kinderen in uw eigen bedrijf en meer!

Investeringsaftrek: plan je bedrijfsinvesteringen!

Zo halverwege het jaar is het een goed moment om de bedrijfsinvesteringen van de afgelopen maanden onder de loep te nemen én te bekijken wat er nog op de planning staat. Dit kan je veel geld besparen. Marc Jansen legt het uit.

Zomerborrel of BBQ? Liefst zonder naheffing.

Het is zomer! Met de vakanties in het vooruitzicht organiseren veel werkgevers een borrel, BBQ of ander feestje. En al feest de Belastingdienst niet mee, denk wel even aan ze. Want in een naheffing voor de loonbelasting heeft niemand trek.

Motor van de zaak. De fiscale voordelen.

Al eens gedacht aan een motor van de zaak? Naast dat je er waarschijnlijk een stuk sneller mee van a naar b komt, levert het ook veel fiscale voordelen op. Bart Schaminée geeft een toelichting op deze voordelen.

Wel of geen bijtelling op je bestelauto of -busje?

In beginsel telt gewoon de bijtelling vanwege privégebruik. Dit geldt echter niet als de bestelauto door aard of inrichting nagenoeg uitsluitend geschikt is voor goederenvervoer. We leggen je graag uit hoe het zit.

Wijziging minimumloon per 1 juli 2017. Wat betekent dit voor u?

Per 1 juli 2017 gaat het minimumjeugdloon flink omhoog en er worden nog meer wijzigingen verwacht. Wat dit voor u betekent, leest u hieronder.

Nieuwsbrief juni 2017

In de nieuwsbrief van mei lees je meer over de opgaaf ICP, onze nieuwe collega Marieke, omzetgroei, trouwplannen en nog veel meer!

Opgaaf ICP: wanneer wel en wanneer niet?

ICP: een complexe regeling met veel uitzonderingen. René Wijnhoven, onze administratief medewerker, geeft antwoord op de meestgestelde vragen.

Nieuwsbrief mei 2017

In de nieuwsbrief van mei lees je meer over onze nieuwe collega Marieke Matthijssen, de aanlevering van financiële informatie via SBR, stamrecht en nog veel meer!

MAP: het elektronische accountantsloket

Bent u al online met Philipsen Accountants?

Wij hebben een AED in huis!

Sinds dit jaar hebben wij een Automatische Externe Defibrillator (AED) in huis. Dit is...

Let op! De machtigingsbrief voor de VIA is vertraagd!

Vorige week vroegen we je de machtigingsbrief voor de VIA naar ons te sturen. Deze brief is vanuit de Belastingdienst vertraagd...

Heeft jouw onderneming recht op een subsidie of zijn er subsidiekansen?

Veel ondernemers lopen mogelijk subsidies mis, omdat een onderzoek naar subsidiekansen niet wordt uitgevoerd. Daar bieden wij nu de oplossing voor...

Nieuwsbrief april 2017

In de nieuwsbrief van april lees je meer over onze nieuwe salarisadministrateur Inge Koeling, over onze nieuwe app MAP, pensioen in eigen beheer en nog veel meer!

De VIA: stuur de machtigingsbrief naar ons!

De Belastingdienst vult jouw aangifte inkomstenbelasting deels voor je in. Dit wordt de VIA genoemd: de vooraf ingevulde aangifte. Wij kunnen jouw...

Philipsen nog één van 350!

Tientallen MKB-accountantskantoren hebben afgelopen jaren vrijwillig hun wettelijke controlevergunning ingeleverd. Reden hiervoor is...

Klantenpanel

Toenemende digitalisering en veranderingen in de accountancy zorgen ervoor dat onze dienstverlening verandert...

Heb jij jouw administratie al digitaal?

Voor een aantal relaties verzorgen wij per maand of kwartaal de financiële administratie. Door de digitalisering...

Special Lonen 2017

In dit overzichtelijk naslagwerk vindt u alle actuele informatie over de belangrijkste onderwerpen voor u als werkgever.

Datalekken: voorkomen is beter dan genezen

Datalekken. Niet echt een onderwerp waarmee de gemiddelde directeur of bestuurder bezig wil zijn...

Hoe is jouw interne beheersing?

In het najaar voeren wij als controlepraktijk interim-controles uit bij onze klanten. Tijdens deze interim-controle...

Benut je als werkgever de werkkostenregeling optimaal?

De vijf meest gestelde vragen omtrent de werkkostenregeling...

Hoe voorkom je dat je verder inteert op je BOX 3 vermogen?

Wellicht heb je het al meegekregen; het vertrouwde stelsel van de rendementsheffing in BOX 3 verandert per 1 januari 2017...

Van ruilhandel tot digitale betaling

Als je in de oertijd iets wilde hebben, kon je dit ruilen tegen iets dat je al in bezit had...

Zakenvriend van het Radboud Oncologie Fonds

Wij hebben bewust gekozen voor een structurele bijdrage aan onderzoek tegen de vreselijke ziekte kanker.

 

Accountants hebben het ‘voor het kiezen’

Accountancy is een interessant en dynamisch vak. Iedere dag zijn er nieuwe uitdagingen binnen de sterk gevarieerde klantenkring. Er is geen dag hetzelfde en iedere dag leer je weer wat nieuws.

Als je met een glimlach naar ’t werk gaat, dan klopt het helemaal.
Roy, salarisadministrateur

Je hoeft bij ons niet aan te kloppen, de deur staat altijd open.
Ingrid, Secretaresse