Vragen? Mail ons!
Bel ons
Home > Nieuws

Nieuws

Verplicht energielabel C voor kantoren

Naar verwachting geldt vanaf 1 januari 2023 de energielabel C-verplichting voor kantoren groter dan 100 m2. Om hieraan te voldoen moet naar schatting meer dan de helft van de kantoren in Nederland maatregelen nemen. Voldoet je pand niet aan de eis

21% “korting” op zonnepanelen

Zonnepanelen plaatsen is voordeliger dan je denkt. Je mag namelijk 21% btw terugvragen bij de belastingdienst. En dat geldt niet alleen voor ondernemers. Ook particulieren genieten van dit voordeel. Nieuwsgierig? 

Kosten voor airco (deels) aftrekbaar!

De ergste hittegolf sinds jaren is voorbij. En dat is voor veel zzp’ers, met een kantoor aan huis, een hele opluchting. Wat dacht je van een airco volgende zomer? In sommige gevallen zijn de kosten nog aftrekbaar ook.

Identiteit zzp’er beter beschermd

Goed nieuws voor zzp’ers! Dankzij de nieuwe privacywet (AVG) verdwijnt het BSN-nummer uit het btw-nummer, waardoor de kans op identiteitsfraude veel kleiner wordt. Wil je weten hoe het zit? Wij leggen het graag even uit.

Nieuwsbrief juli 2018

Lees in deze nieuwsbrief onder andere over stoppen met uw onderneming, bezwaar maken tegen de box 3-heffing en tips voor de werkgever per 1 juli. 

Sancties Wet DBA in aantocht

Ondernemers opgelet..! Werk je regelmatig met zzp’ers? Zorg dat je voldoet aan de eisen die de Wet DBA stelt. Over enkele weken gaat de Belastingdienst controles uitvoeren inzake de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA).

Stoppen met je onderneming? Doe het slim!

Ga je stoppen met je onderneming? Dan maak je mogelijk stakingswinst. Door een lijfrente te kopen kun je de belastingheffing over die winst uitstellen en zo laag mogelijk houden. Daar zijn wel strikte voorwaarden aan verbonden.

Nieuwsbrief juni 2018

Lees in deze nieuwsbrief onder andere informatie over de beveiliging van persoonsgegevens, wat te doen bij datalekken en de uitbetaling van vrijwilligers.

Geslaagde Philipsen relatiedag

Wij kijken met een zeer goed gevoel terug op onze Philipsen relatiedag. Met ruim 200 gasten in een prachtige ambiance, presentatie van onze bedrijfsvideo, heerlijk eten en topspreker Jos Burgers.

Nieuwsbrief mei 2018

Lees in deze nieuwsbrief onder andere informatie over de AVG, onkostenvergoedingen bij zakelijke reizen en het btw-nultarief in de EU.

Extra scherp toezicht op stamrecht BV

Eigenaar van een stamrecht BV? Weet dan dit: er zijn signalen dat de Belastingdienst stamrecht BVs scherper in de gaten gaat houden. Koen Hijl, belastingadviseur bij Philipsen Accountants | Adviseurs legt uit.

Overweeg je een elektrische auto? Lees dan dit

De laatste jaren zijn de autobelastingen aangescherpt. Fiscaal vriendelijk rijden is daarmee steeds lastiger geworden. Overweeg je dit jaar een (volledig) elektrische auto aan te schaffen? In dit stukje meer info én we geven een tip!

In 2017 een extern persoon uitbetaald?

Dit jaar heb je nog tot 1 maart (dat is al snel!) de tijd om uitbetaalde bedragen aan derden aan te leveren bij de Belastingdienst. Je kunt die gegevens nu voor het eerst aanleveren via een spiksplinternieuw gegevensportaal van de Belastingdienst.

Geef je bitcoins op bij de fiscus

Ondanks dat de koers van de bitcoin vrijwel dagelijks varieert, is het speculeren met bitcoins erg populair. Bart van Geffen, assistent-accountant bij Philipsen Accountants | Adviseurs: “Vergeet deze niet bij de aangifte te melden. Hoe? We l

Nieuwsbrief januari 2018

Lees in deze nieuwsbrief onder andere over compensatie voor vrouwelijke zelfstandige met kind, de kosten voor kinderopvang in 2018 en loonkostenvoordelen in plaats van premiekortingen. 

Wat kost kinderopvang in 2018?

Sinds 1 januari 2018 zijn de (eerste) wijzingen van de wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (IKK) ingegaan. Tom Ulehake, sr. assistent-accountant bij Philipsen Accountants | Adviseurs, onderzocht wat de eerste gevolgen zijn.

Special Lonen 2018

Download hier de Special Lonen 2018. In dit overzichtelijk naslagwerkje vind je alle actuele informatie over de belangrijkste onderwerpen voor jou als werkgever.

Nieuwsbrief december 2017

Lees in deze nieuwsbrief onder andere over korting op btw met kleineondernemersregeling, belastingplan 2018 en de afschaffing btw-landbouwregeling.

Nieuwsbrief november 2017

Lees in deze nieuwsbrief onder andere over de nieuwe zzp-wet, de verhoging van het box 2-tarief en de verruiming van de hypotheekmogelijkheid voor tweeverdieners.

Wees alert op fraude!

Nep-telefoontjes uit naam van de Belastingdienst, spookfacturen, phishing e-mails namens jouw bank. Allemaal voorbeelden van fraude die steeds vaker voor lijken te komen. Wees alert! We geven je wat tips.

Nieuwsbrief oktober 2017

In deze nieuwsbrief meer over onder andere datalekken, verruiming termijn aangifte ziekte en herstel eigenrisicodragers en oudedagsverplichting!

Meerwerk: strengere regels tijd-voor-tijd

Mag je tijd-voor-tijd toepassen als jouw werknemers meer uren werken dan in hun contract staat of ben je verplicht deze meeruren uit te betalen? Vanaf 1 januari 2018 gaan hiervoor nieuwe, strengere regels gelden. Wees voorbereid!

Bedrijfsoverdracht: begin op tijd

Een bedrijfsoverdracht. Als ondernemer maak je het vaak maar één keer in je leven mee. Een bijzonder proces dat al gauw tussen de drie en zes jaar in beslag neemt. Begin dus op tijd.

Nieuwsbrief juli 2017

In de nieuwsbrief van juli lees je meer over onze medewerkers, werkende studenten, pensioen in eigen beheer, vakantiewerk voor uw kinderen in uw eigen bedrijf en meer!

Zomerborrel of BBQ? Liefst zonder naheffing.

Het is zomer! Met de vakanties in het vooruitzicht organiseren veel werkgevers een borrel, BBQ of ander feestje. En al feest de Belastingdienst niet mee, denk wel even aan ze. Want in een naheffing voor de loonbelasting heeft niemand trek.

Motor van de zaak. De fiscale voordelen.

Al eens gedacht aan een motor van de zaak? Naast dat je er waarschijnlijk een stuk sneller mee van a naar b komt, levert het ook veel fiscale voordelen op. Bart Schaminée geeft een toelichting op deze voordelen.

Nieuwsbrief juni 2017

In de nieuwsbrief van mei lees je meer over de opgaaf ICP, onze nieuwe collega Marieke, omzetgroei, trouwplannen en nog veel meer!

Nieuwsbrief mei 2017

In de nieuwsbrief van mei lees je meer over onze nieuwe collega Marieke Matthijssen, de aanlevering van financiële informatie via SBR, stamrecht en nog veel meer!

Nieuwsbrief april 2017

In de nieuwsbrief van april lees je meer over onze nieuwe salarisadministrateur Inge Koeling, over onze nieuwe app MAP, pensioen in eigen beheer en nog veel meer!

Klantenpanel

Toenemende digitalisering en veranderingen in de accountancy zorgen ervoor dat onze dienstverlening verandert...

Special Lonen 2017

In dit overzichtelijk naslagwerk vindt u alle actuele informatie over de belangrijkste onderwerpen voor u als werkgever.

Als je met een glimlach naar ’t werk gaat, dan klopt het helemaal.
Roy, salarisadministrateur

Je hoeft bij ons niet aan te kloppen, de deur staat altijd open.
Ingrid, Secretaresse