Contact opnemen
Home > Nieuws > Alsnog compensatie voor vrouwelijke zelfstandige met kind

Alsnog compensatie voor vrouwelijke zelfstandige met kind

Ben je als zelfstandige tussen 7 mei 2005 en 4 juni 2008 bevallen, dan heb je recht op een compensatie van ongeveer € 5.600. We lichten het je graag toe.

Vrouwelijke zelfstandigen, beroepsbeoefenaren en meewerkende echtgenotes

Reden voor deze compensatie is het wegvallen van de zwangerschaps- en bevallingsuitkering voor zelfstandigen in de genoemde jaren. De vrouwelijke zelfstandige die in die tussenliggende periode beviel van een kind, kon geen beroep doen op een zwangerschaps- en bevallingsuitkering. Zij hebben nu dus alsnog recht op compensatie. Dat recht is er voor vrouwelijke zelfstandigen, beroepsbeoefenaren en meewerkende echtgenotes die tussen 7 mei 2005 en 4 juni 2008 zijn bevallen.

Hoogte van de compensatie

De compensatie bedraagt 90% van het wettelijk minimumloon 2017 per dag (inclusief vakantiebijslag) en wordt berekend over 80 dagen. Dit komt neer op ongeveer € 5.600 en komt overeen met de gemiddelde zwangerschaps- en bevallingsuitkering die vrouwelijke zelfstandigen in 2016 hebben ontvangen.

Let op! Het UWV gaat de compensatieregeling uitvoeren. Het aanvragen van compensatie is nu nog niet mogelijk. Wij verwachten de uitvoering hiervan dit jaar. Zodra het licht op groen staat, zal UWV dit bekendmaken en gaat er een aanvraagperiode gelden van drie maanden. Natuurlijk informeren wij je hier ook over!

We begrijpen het als je vragen hebt over deze regeling. We beantwoorden ze dan ook graag! Bel ons op 024-64 88 666 of stuur een mail naar philipsen@philpsen.nl.  

Plaatsingsdatum: 04 Januari 2018

Delen via

Naar Nieuws overzicht
Meer blogs