Vragen? Mail ons!
Bel ons
Home > Nieuws > Belastingdienst flitst niet meer voor bijtelling

Belastingdienst flitst niet meer voor bijtelling

De Belastingdienst houdt op met flitsen ten behoeve van de bijtelling. Er is namelijk geen enkele manier waarop de fiscus camerabeelden van snelwegen kan gebruiken om te controleren of zakelijke rijders hun auto niet te veel privé gebruiken zonder privacyregelgeving te schenden.

Tot die conclusie is de Belastingdienst na onderzoek gekomen, meldt de Telegraaf. Bij flitscontroles kunnen alle kentekens worden vastgelegd. De Belastingdienst zou door het combineren van al deze foto’s precies kunnen weten hoeveel, waar en wanneer er met een auto wordt gereden en daarmee ook kunnen bepalen of zakelijke rijders meer of minder rijden dan de grens 500 kilometer per jaar.

Toezicht
De Belastingdienst zegt nu voor het toezicht op het privégebruik van een zakelijke auto ’een mix aan controle-instrumenten te gebruiken die onderdeel uitmaken van het reguliere toezicht van de belastingheffing van grote ondernemingen en het midden- en kleinbedrijf’. Zo wordt dit onderwerp bijvoorbeeld meegenomen bij boekenonderzoeken. De camerabeelden worden nog wel gebruikt voor de motorrijtuigbelasting.

Bron: Telegraaf

 

Plaatsingsdatum: 05 November 2018

Delen via

Naar Nieuws overzicht
Meer blogs