Vragen? Mail ons!
Bel ons
Home > Nieuws > Belastingdienst pakt kruislings schenken aan

Belastingdienst pakt kruislings schenken aan

De Belastingdienst gaat optreden tegen constructies om meerdere keren gebruik te kunnen maken van de schenkvrijstelling.

Schenkvrijstelling
De schenkvrijstelling ten behoeve van de eigen woning bedraagt in 2019 eenmalig € 102.010, indien je aan de voorwaarden voldoet. Via constructies waarbij ouderparen met anderen afspreken om bijvoorbeeld aan elkaars kind te schenken voor de eigen woning, kan er meerdere keren van de schenkvrijstelling worden geprofiteerd. De vrijstelling geldt namelijk ook voor schenkingen tussen willekeurige derden.

Alsnog belasting betalen
Door dit “kruislings schenken” kan men dus meerdere keren gebruik maken van de schenkvrijstelling. Hier gaat de Belastingdienst tegen optreden. Volgens de staatssecretaris is één en ander namelijk in strijd met de letter en de geest van de wet. Bij dergelijke constructies zal de fiscus er dan ook vanuit gaan dat de ouder zélf geschonken heeft. Het gevolg hiervan is dat de ontvanger van de schenking over de tweede schenking belasting zal moeten betalen.

Wil je meer weten over de schenkvrijstelling ten behoeve van de eigen woning of andere manieren van schenken? Neem dan contact met ons op. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 024 648 86 66 of per mail.

Plaatsingsdatum: 02 September 2019

Delen via

Naar Nieuws overzicht
Meer blogs