Vragen? Mail ons!
Bel ons
Home > Nieuws > Belastingplan 2019 maakt fietsen naar het werk eenvoudiger

Belastingplan 2019 maakt fietsen naar het werk eenvoudiger

Wie nu een fiets van de zaak heeft moet aan het einde van het jaar aangeven hoeveel kilometers zakelijk afgelegd zijn en hoeveel privé. Dat is vanaf 2020 waarschijnlijk verleden tijd.

7% bijtelling

In het Belastingplan 2019 zou sprake zijn van een nieuwe regeling rondom de fiets van de zaak in de vorm van 7% bijtelling. Met deze aanpak wordt de regelgeving rondom de fiets van de zaak een stuk eenvoudiger. Over de bijtelling moet de werkgever belasting inhouden. Hoeveel de werknemer aan extra belasting betaalt, hangt af van de prijs van de fiets en het inkomen.

Over hoeveel geld praten we nu eigenlijk? Even een simpel rekenvoorbeeld: je hebt een fiets van € 2.500. De bijtelling van 7% komt uit op € 175 per jaar of € 15 per maand. Heb je pech (of geluk ;-)) en val je in het hoogste belastingtarief van 52%, dan betaal je voor je fiets maandelijks € 7,50 belasting.

Eigendom van de werkgever

De nieuwe regeling geldt alleen voor fietsen die eigendom blijven van de werkgever. De werknemer mag de fiets gebruiken voor zowel zakelijke- als privéritten. Bij het einde van het dienstverband blijft de fiets dus bij de werkgever.

Wat kun je doen met de werkkostenregeling?

Een vergoeding of het regelen van een fiets kan ook ondergebracht worden in de werkkostenregeling. Als je vrije ruimte nog niet overschreden is kun je op deze manier de fiets belastingvrij vergoeden of verstrekken. Dit kan waarschijnlijk ook met de bijtelling. Zo kun je het privégebruik voor je werknemer belastingvrij houden. Wel zo fijn.

Wil je graag meer weten over de fiets van de zaak? Onze adviseurs helpen je graag. We zijn telefonisch bereikbaar via 024 648 86 66 of per mail.

Plaatsingsdatum: 17 September 2018

Delen via

Naar Nieuws overzicht
Meer blogs