Vragen? Mail ons!
Bel ons
Home > Nieuws > Besparen op ww-premie verleden tijd

Besparen op ww-premie verleden tijd

Sta je op het punt een medewerker te ontslaan? Controleer dan de premie voor de werkloosheidswet (ww). De premie is deels afhankelijk van de sector waarin je organisatie is ingedeeld. Tot een paar weken geleden kon je een herindelingsverzoek, met terugwerkende kracht, indienen. Het kabinet heeft onlangs besloten dat dit niet meer kan. De maatregel gaat per direct in, evenals twee flankerende maatregelen.

Sectorindeling verdwijnt in 2020
In 2020 wordt het onderscheid per sector in de ww-premie afgeschaft. Waarom? Omdat de huidige sectorpremie niet goed werkt. Veel organisaties houden zich met werkzaamheden bezig die in meerdere sectoren vallen. Voor hen is het gunstig om in de sector te belanden met de laagste premie. Dit leidt tot veel verzoeken om herindeling. Vanaf 2020 hangt de hoogte van de ww-premie niet meer van de sector af, maar van de duur van de arbeidsovereenkomst. Voor vaste contracten gaat een lage premie gelden, voor tijdelijke contracten wordt juist een hogere ww-premie geheven. Op deze manier wil het kabinet stimuleren dat ondernemers eerder een vast contract geven.

Geen terugwerkende kracht meer
Een werkgever die in een sector met een lagere ww-premie werd ingedeeld, kon rekenen op maximaal vijf jaar terugwerkende kracht. Dit is per direct niet meer mogelijk, tenzij een hogere ww-premie resulteert. Wel kan een werkgever een andere sectorindeling bepleiten voor in de toekomst te betalen premies, maar dus niet meer met terugwerkende kracht.

Gesplitste sectorpremie
Op zijn verzoek kon een werkgever ook voor verschillende soorten werkzaamheden in verschillende sectoren worden ingedeeld. Ook dit is per direct niet meer mogelijk, aangezien ook dit een middel was om zo weinig mogelijk ww-premie te betalen.

Concernaansluiting of nevenbedrijf
Ook de derde optie om te besparen op de ww-premie is per direct geschrapt. Bij deze laatste optie bestond de mogelijkheid te worden ingedeeld in de sector van de werkgever met wie een economische- of organisatorische eenheid werd gevormd. Of waarmee het bedrijf door onderlinge verbondenheid geacht kon worden een nevenbedrijf te zijn.

Heb je vragen over de ww-premie? Wij helpen je graag. Bel ons op 024 648 86 66 of stuur een e-mail naar philipsen@philipsen.nl

Plaatsingsdatum: 19 Juli 2018

Delen via

Naar Nieuws overzicht
Meer blogs