Vragen? Mail ons!
Bel ons
Home > Nieuws > De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), ben jij er al klaar voor?

De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), ben jij er al klaar voor?

Mijn naam is Chantal Fleuren, ik ben 25 jaar oud en woon sinds kort samen met mijn vriend in het mooie Balgoij. In mijn vrije tijd speel ik met veel plezier korfbal bij SC Diosa, ga ik graag een drankje doen of een hapje eten met vrienden en vind ik het leuk om zo nu en dan een motorrace, concert of het theater te bezoeken.
In het kader van de afronding van mijn opleiding Hbo-Rechten ben ik in februari begonnen aan mijn afstudeerstage bij Philipsen Accountants | Adviseurs. Hier ben ik, na een warm welkom, gestart met mijn afstudeeronderzoek naar de komst van de nieuwe privacywetgeving en welke gevolgen dit gaat hebben voor de wijze van gegevensverwerking binnen Philipsen Accountants | Adviseurs.

De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), zoals deze nieuwe privacywet heet, is een Europese verordening en treedt in werking per 25 mei 2018. Dit betekent dat de wet rechtstreekse werking heeft in alle lidstaten van de Europese Unie. Het doel van deze verordening is om het vrije verkeer van persoonsgegevens binnen de Europese Unie te bevorderen en de verwerking van gegevens van natuurlijke personen te beschermen. De verordening vervangt de huidige Wet bescherming persoonsgegevens en brengt op een aantal vlakken nieuwe en andere regels en begrippen met zich mee. Philipsen Accountants | Adviseurs heeft veel te maken met het verwerken van privacy gevoelige gegevens en heeft hier al waarborging voor getroffen volgens de huidige regelgeving. Door middel van mijn onderzoek wil ik inzichtelijk maken wat de nieuwe regels gaan betekenen en in kaart brengen óf en welke aanpassingen er gedaan moeten worden om ook aan deze nieuwe wet te voldoen en daarmee de bescherming van alle persoonsgegevens te blijven waarborgen.

De regels uit de Algemene verordening gegevensbescherming gelden natuurlijk niet alleen voor Philipsen Accountants | Adviseurs, maar zeer waarschijnlijk ook voor jouw organisatie. Ben jij er al klaar voor? Indien je vragen hebt over dit onderwerp of meer wilt weten over wat dit gaat betekenen voor jouw organisatie, kun je contact met ons opnemen via 024 64 88 666 of stuur een mailtje naar chantalfleuren@philipsen.nl

 

Plaatsingsdatum: 28 Februari 2018

Delen via

Naar Nieuws overzicht
Meer blogs