Vragen? Mail ons!
Bel ons
Home > Nieuws > Definitief besluit over schenkbelasting

Definitief besluit over schenkbelasting

Eerder berichtten we over schenkbelasting bij (het aangaan) van een huwelijk of huwelijkse voorwaarden. Nu heeft de staatssecretaris van het ministerie van Financiën officieel een besluit genomen waarin wordt verduidelijkt in welke gevallen er geen sprake is van een schenking. Lees hier hoe het zit.

Wanneer geen belastingheffing
Er is geen sprake van een schenking als je een huwelijk aangaat onder huwelijkse voorwaarden, met een wederkerig verplicht finaal verrekenbeding. Dat laatste betekent dat bij een echtscheiding of overlijden het vermogen wordt verrekend alsof je op basis van gemeenschap van goederen bent getrouwd. Ook een verdeling anders dan fifty-fifty leidt ook niet tot een schenking, onder de voorwaarde dat de meest vermogende tot tenminste 50 procent gerechtigd blijft.

Wanneer wél belastingheffing
In het besluit dat de staatssecretaris heeft opgesteld, staan ook situaties beschreven die wél leiden tot belastingheffing. Dit speelt vooral bij het aangaan van een huwelijk of wijzigingen daarin. Een tip: laat je vooraf goed adviseren.

Heb je vragen over dit item? We helpen je graag verder. Bel ons op 024-64 88 666 of stuur een e-mail naar philipsen@philipsen.nl.

Plaatsingsdatum: 02 Mei 2018

Delen via

Naar Nieuws overzicht
Meer blogs