Vragen? Mail ons!
Bel ons
Home > Nieuws > Doen: buitenlandse btw terugvragen voor 1 oktober

Doen: buitenlandse btw terugvragen voor 1 oktober

Steeds meer ondernemers zijn actief in meerdere Europese landen. Daarbij komt het voor dat je in een ander EU-land btw moet betalen. Denk bijvoorbeeld aan betaalde brandstof voor de auto van de zaak of de reparatiekosten van je laptop die tijdens een werkbezoek in de EU beschadigde. Deze btw is, net als in Nederland betaalde btw op zakelijke uitgaven, gewoon aftrekbaar.

René: “Ondernemers die vorig jaar btw betaald hebben in een ander EU-land, mogen die tot 1 oktober dit jaar terugvragen. Daarna mag je nog wel een verzoek indienen, maar wellicht krijg je de btw dan niet meer terug.”

Hoe vraag je btw terug?
In de EU betaalde btw vraag je terug via de Belastingdienst in Nederland, legt René uit. “Dat doe je digitaal via www.belastingdienst.nl. Op de website zoek je naar ‘btw terug uit EU’. Vervolgens moet je inloggen en volg je de instructies. Heb je nog geen inloggegevens? Dan kun je deze online aanvragen”.

Let op: dien je aanvraag voor 1 oktober in
Het terugvragen van in 2017 betaalde btw moet voor 1 oktober 2018 gebeuren! Wacht niet tot het laatste moment. Het eventueel aanvragen van inloggegevens en het terugvragen van de btw kost de nodige tijd. De eisen voor het terugkrijgen van btw zijn per EU-land verschillend. Op de site van de Belastingdienst vind je een overzicht van de eisen per land. 

Voorwaarden terugvragen btw
De aanvraag moet je volledig digitaal indienen. Eventueel mee te sturen facturen moet je dus scannen. De minimaal terug te vragen btw moet € 50,- bedragen. Als je meer dan € 400,- aan btw terugvraagt dan kun je de aanvraag in het lopende jaar doen. Bij lagere bedragen kan het echt pas na afloop van het kalenderjaar.

Wil je meer weten over het terugvragen van btw? Neem contact op met René Wijnhoven via renewijnhoven@philipsen.nl of via 024 64 88 666 (en vraag naar René Wijnhoven).

Plaatsingsdatum: 30 Augustus 2018

Delen via

Naar Nieuws overzicht
Meer blogs