Vragen? Mail ons!
Bel ons
Home > Nieuws > Doen vóór 1 april: corrigeer onjuiste btw-aangifte

Doen vóór 1 april: corrigeer onjuiste btw-aangifte

Bart: “Als je over 2017 te weinig btw hebt aangegeven, dat moet je dit corrigeren met een zogenoemde suppletie. Dat kan alleen digitaal.” Wacht hier niet te lang mee, adviseert Bart, want je bent namelijk geen belastingrente verschuldigd als je de verschuldigde btw aangeeft en betaalt vóór 1 april 2018. Ook voorkom je zo een boete.

De regels
Aan deze correctie is wel een aantal regels verbonden, legt Bart uit: “Het alsnog te betalen btw-bedrag mag niet hoger zijn dan 20.000 euro en niet meer zijn dan 10 procent van de betaalde btw over 2017.”

De uitzondering
Bart: “Er is ook een uitzondering: een correctie van 1.000 euro of minder mag je in je eerstvolgende btw-aangifte verwerken. Je krijgt dan van de Belastingdienst geen teruggaafbeschikking of naheffingsaanslag.”

Juist te veel btw opgegeven?
Bart: “Ook dat kun je met een suppletie corrigeren. Je ontvangt dan binnen enkele weken een teruggaafbeschikking van de Belastingdienst.”

Hulp nodig bij het indienen van een suppletie? Of heb je nog andere vragen over je btw-aangifte? Neem dan contact op met Bart van Geffen via: bartvangeffen@philipsen.nl of via 024 64 88 666 (en vraag naar Bart van Geffen).

Plaatsingsdatum: 26 Maart 2018

Delen via

Naar Nieuws overzicht
Meer blogs