Vragen? Mail ons!
Bel ons
Home > Nieuws > Dossier Brexit

Dossier Brexit

15 maart 2019 - Brexit: toestemming uitstel
Het Verenigd Koninkrijk (VK) gaat uitstel aanvragen voor de Brexit. Hiervoor blijkt een meerderheid in het Britse parlement, zo bleek donderdagvond.

BrexitPremier May van het VK gaat het uitstel aanvragen in Brussel. Dat wil nog niet zeggen dat een no deal van de baan is. Alle 27 lidstaten moeten namelijk met het uitstel instemmen. Als één van de Europese lidstaten tegen is, dreigt alsnog een no deal op 29 maart. Of de lidstaten akkoord gaan, zal blijken tijdens de EU-top volgende week donderdag en vrijdag in Brussel.

May wil een korte termijn tot 30 juni voorstellen.

14 maart 2019 - Overgangsrecht bij Brexit, deal of no deal
De Brexit heeft tal van fiscale gevolgen. Daarom heeft staatssecretaris Snel al overgangsrecht aangekondigd. Over de definitieve vorm wordt pas beslist zodra duidelijk is of er al dan niet een overgangsregeling met de Britten komt.

Het overgangsrecht is in concept al bekend gemaakt. Hierin wordt goedgekeurd dat het Verenigd Koninkrijk voor het lopende belastingjaar 2019 en voor lopende boekjaren die vóór 30 maart 2019 zijn begonnen nog beschouwd als deel uitmakend van de Europese Unie.

Onderneem actie!
Ga voor jouw bedrijf na welke stappen je moet ondernemen. Want hoewel er nog van alles kan gebeuren: als het VK zonder afspraken uit de Europese Unie stapt, dan gelden er andere handelsregels van de Wereldhandelsorganisatie. De gevolgen voor je bedrijf kunnen groot zijn, ook als je niet rechtstreeks zakendoet met het VK. De artikelen in ons Brexit-dossier helpen u op weg met een goede voorbereiding:

  1. Brexit: 6 knelpunten bedrijf bij een no deal
  2. Regel tijdig je douanezaken
  3. Brexit en btw? Vraag vóór februari vergunning aan
  4. Brexit-voucher? Vraag hem aan!

Download hier ons Brexit-dossier. 

Wil je meer weten over de gevolgend van de Brexit voor jouw onderneming? Neem dan contact met ons op. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 024 648 86 66 of per mail

 

 

Plaatsingsdatum: 15 Maart 2019

Delen via

Naar Nieuws overzicht
Meer blogs