Vragen? Mail ons!
Bel ons
Home > Nieuws > Elektrisch rijden vele malen duurder door ‘Tesla-taks’

Elektrisch rijden vele malen duurder door ‘Tesla-taks’

De Tesla’s hebben afgelopen jaren flink aan terrein gewonnen op de Nederlandse wegen. Naar verwachting zal deze stijgende lijn zich vanaf 2019 niet doorzetten. Met de komst van de nieuwe ‘Tesla-taks’ wordt deze elektrische auto namelijk een stuk minder interessant.

Verhoging bijtellingspercentage voor duurdere modellen
De bijtelling privégebruik voor volledig elektrische auto’s is nu 4% van de cataloguswaarde. Ongeacht hoe duur de auto is. Vanaf 1 januari 2019 gaat dit veranderen.

Vanaf 2019 geldt de 4% bijtellingspercentage alleen nog tot een bedrag van € 50.000. Over het deel van de cataloguswaarde dat boven de € 50.000 uitkomt, wordt het reguliere bijtellingspercentage van 22% gehanteerd.

Een rekenvoorbeeld
Even een simpel sommetje om duidelijk te maken wat de verhoging in de praktijk inhoudt. Stel je koopt in december 2018 een Tesla Model S met een cataloguswaarde van € 120.000. De maandelijkse bijtelling is dan € 400. Wanneer deze auto pas in 2019 op naam komt, is de maandelijkse bijtelling ruim 3,5 keer zo hoog, namelijk € 1.450.

Tijd voor actie
Als je het voornemen hebt een elektrische auto aan te schaffen met een hogere cataloguswaarde, dan scheelt het je veel geld als deze nog in 2018 te naam wordt gesteld. Daarmee stel je het lage bijtellingspercentage van 4% voor vijf jaar veilig.

Wil je graag weten wat de consequenties van deze verhoging voor jou zijn? Of wil je op korte termijn een elektrische auto aanschaffen? Wij helpen je graag met persoonlijk advies. We zijn telefonisch bereikbaar via 024 648 86 66 of per mail.

Plaatsingsdatum: 02 Oktober 2018

Delen via

Naar Nieuws overzicht
Meer blogs