Vragen? Mail ons!
Bel ons
Home > Nieuws > Energie-investeringen duurder in 2019

Energie-investeringen duurder in 2019

Vanaf 2019 wordt de energie-investeringsaftrek met bijna 10% verlaagd. Heb je plannen om energiebesparende maatregelen te treffen? Dan kan het je veel geld schelen als je dit jaar nog actie onderneemt.

Verlaging energie-investeringsaftrek

Met ingang van 2019 wordt de energie-investeringsaftrek (EIA) verlaagd van 54,5% naar 45%.

De EIA is een fiscale regeling die bedrijven fiscaal voordeel biedt bij het nemen van energiebesparende maatregelen. Op deze manier stimuleert de overheid duurzaam ondernemen. Vanaf 2019 kun je dus nog (maar) 45% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Door deze aanpassing wordt het netto belastingvoordeel verlaagd. Het kabinet is er echter van overtuigd dat het voordeel voldoende blijft om ondernemers te prikkelen voor energie-investeringen.

De verlaging van de energie-investeringsaftrek kan een goede reden zijn om je energie-investeringen nog in 2018 te doen, zodat je nog profiteert van de hogere aftrek.

Wil je graag weten of jouw investeringsvoornemen in aanmerking komt voor de EIA en wat de gevolgen van de verlaging voor jou zijn? Onze adviseurs helpen je graag. We zijn telefonisch bereikbaar via 024 648 86 66 of per mail.

Plaatsingsdatum: 27 September 2018

Delen via

Naar Nieuws overzicht
Meer blogs