Vragen? Mail ons!
Bel ons
Home > Nieuws > Fiscale regelingen voor gezonder personeel

Fiscale regelingen voor gezonder personeel

Wist je dat je je medewerkers fitness, hulp bij het stoppen met roken en massages aan kunt bieden mét fiscaal voordeel?

Gezond personeel
Als werkgever ben je erbij gebaat als je personeel goed in z’n vel zit. Daarom zijn er fiscale faciliteiten om dit te ondersteunen. Belangrijke voorwaarde is wel dat je je werknemers niet om een bijdrage vraagt, anders vervalt de vrijstelling.

Verplichtingen volgens Arbowet
De Arbowet schrijft voor welke verplichtingen je als werkgever hebt, zoals bijvoorbeeld een veilige werkplek. Voorzieningen om aan deze verplichting te kunnen voldoen zijn vrijgesteld van belasting. Het maakt daarbij niet uit of je de voorziening vergoedt, verstrekt of ter beschikking stelt.

Massage, sporten, EHBO-cursus en nog meer
Er zijn veel zaken vrijgesteld van belasting. Denk bijvoorbeeld aan beschermende kleding, een EHBO-cursus en een griepprik. Maar ook een stoel- of reflexzonemassage en een cursus bij het stoppen met roken zijn onder voorwaarden vrijgesteld. Een belangrijke voorwaarde is dat al deze zaken in redelijkheid deel uitmaken van je arboplan. Voor sommige zaken is het ook een vereiste dat het onder werktijd plaatsvindt en niet deels door de medewerker betaald mag worden.

Een abonnement voor de sportschool of toegangskaarten voor een wellnesscentrum zijn wel belast. Bied je echter fitness aan op de werkplek, dan mag dat wel belastingvrij.

Zoals je ziet zijn er tal van mogelijkheden om je personeel te helpen met hun gezondheid. Er zijn wel wat voorwaarden aan verbonden. Wil je meer weten over wat jij belastingvrij voor je medewerkers kunt doen? Neem dan contact met ons op. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 024 648 86 66 of per mail.

Plaatsingsdatum: 08 April 2019

Delen via

Naar Nieuws overzicht
Meer blogs