Vragen? Mail ons!
Bel ons
Home > Nieuws > Handhaving op verplicht energielabel

Handhaving op verplicht energielabel

Heb je geen geldig energielabel bij de verkoop, verhuur of oplevering van een gebouw? Dat kan je een boete opleveren van maximaal € 20.250.

Verplicht energielabel voor utiliteitsbouw
Een energielabel laat de energieprestaties van een gebouw zien. Het label maakt ook duidelijk welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn. De classificering loopt van A++++ t/m G.

Vanaf januari 2008 is een geldig energielabel verplicht bij de verkoop, verhuur of oplevering van utiliteitsgebouwen. Dit zijn gebouwen bestemd voor bijvoorbeeld kantoren, scholen, bibliotheken, winkels, horeca en zwembaden. Een energielabel is maximaal 10 jaar geldig en heeft dus een verloopdatum.

Verplicht energielabel-C voor kantoren
Vanaf 2023 moeten kantoren in Nederland groter dan 100m2  verplicht minimaal energielabel C hebben. De exacte wetgeving is nog in ontwikkeling. Meer informatie vind je hier.

Handhaving en boetes
Op de verplichting van een energielabel wordt gehandhaafd door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Zij heeft al diverse boetes opgelegd vanwege de verkoop van gebouwen zonder energielabel. De maximale boete voor rechtspersonen is € 20.250.  

Loop geen risico en zorg dat je tijdig in het bezit bent van een energielabel. Wil je hier meer over weten en of je in aanmerking komt voor financiële regelingen? Onze adviseurs helpen je graag. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 024 648 86 66 of per mail.

Plaatsingsdatum: 12 November 2018

Delen via

Naar Nieuws overzicht
Meer blogs