Vragen? Mail ons!
Bel ons
Home > Nieuws > Hier moet je op letten bij het uitbetalen van vrijwilligers

Hier moet je op letten bij het uitbetalen van vrijwilligers

Als je als stichting of vereniging vrijwilligers inschakelt die ‘niet bij wijze van beroep’ werk uitvoeren, mag je dus een vergoeding betalen zonder inhouding van loonheffing. Enkele voorbeelden van voorwaarden waaraan je moet voldoen:

  • per jaar mag er maximaal 1.500 euro worden uitbetaald, per maand 150 euro en per uur 4,50 euro en voor vrijwilligers jonger dan 23 jaar 2,50 euro.
  • de stichting of vereniging mag niet vennootschapsbelastingplichtig zijn, of
  • het is een sportvereniging is, of
  • het is een ANBI is (een Algemeen Nut Beogende Instelling).


Zo voorkom je naheffingen
Het komt steeds vaker voor dat de Belastingdienst moet concluderen dat de vrijwilligersregel ten onrechte is toegepast, omdat de stichting of vereniging een onderneming drijft, daarmee winsten realiseert en ingevolge vennootschapsbelastingplichtig is. De Belastingdienst kan over een periode van maximaal vijf jaar de verschuldigde loonheffing verhalen. De naheffing kan dan behoorlijk oplopen. Een tip: laat een periodieke inventarisatie uitvoeren om te bepalen of de vrijwilligersregel juist wordt toegepast.

Heb je te maken met dit onderwerp? We beantwoorden je vragen graag! Bel ons op 024-64 88 666 of stuur een e-mail naar philipsen@philipsen.nl.  

Plaatsingsdatum: 09 Mei 2018

Delen via

Naar Nieuws overzicht
Meer blogs