Vragen? Mail ons!
Bel ons
Home > Nieuws > Hogere beloning mogelijk voor vrijwilligers

Hogere beloning mogelijk voor vrijwilligers

De vrijstelling voor vrijwilligers gaat volgend jaar met € 200 omhoog. Als vrijwilliger mag je dan tot € 1.700 per jaar belastingvrij ontvangen.

Hogere vrijstelling voor vrijwilligers
Vrijwilligers zijn voor de maatschappij van groot belang. Daarom gaat de vrijstelling voor vrijwilligers volgend jaar met € 200 per jaar omhoog. Dit voorstel is onderdeel van het Belastingplan 2019 en moet nog worden goedgekeurd door het parlement.

Vrijwilligersregeling
Met de vrijwilligersregeling worden organisaties die vrijwilligers inzetten niet geconfronteerd met de verplichting van loonheffing. Op dit moment mag een vrijwilliger maximaal € 1.500 per jaar belastingvrij ontvangen. Vanaf 2019 wordt dit verhoogd naar € 170 belastingvrij per maand met een maximum van € 1.700 per jaar. De vrijwilligersregeling geldt alleen voor organisaties zonder winstoogmerk. Is er sprake van een dienstbetrekking? Ook dan is de vrijwilligersregeling niet van toepassing.

Belangrijk is dat een vrijwilligersvergoeding niet in verhouding mag staan tot de aard van het werk en de tijd die ermee gemoeid is. Wanneer de maximumbedragen worden overschreden is de vrijwilligersregeling niet meer van toepassing. Dan ben je wél loonheffing verschuldigd.

Wil je meer weten over het belonen van vrijwilligers? Wij helpen je graag met advies op maat. We zijn telefonisch bereikbaar via 024 648 86 66 of per mail.

Plaatsingsdatum: 04 Oktober 2018

Delen via

Naar Nieuws overzicht
Meer blogs