Vragen? Mail ons!
Bel ons
Home > Nieuws > Inperking verliesverrekeningstermijnen vpb

Inperking verliesverrekeningstermijnen vpb

Per 1 januari 2019 wil men een inperking van de verliesverrekeningstermijnen invoeren voor bv’s.

Geen beperkingen voor verliezen tot en met 2018
De maatregel heeft geen betekenis voor verliezen die zijn geleden in 2018 of eerder. Die verliezen blijven namelijk verrekenbaar met het verlies van het voorgaande jaar en de negen volgende jaren.

Een verlies over 2018 dient dus uiterlijk te zijn verrekend met de winst over 2027. Voor verliezen die zijn geleden in 2019 of een later jaar, gelden de voorgestelde beperktere verliesverrekeningstermijnen van zes jaren. Een verlies geleden in 2019 dient dus uiterlijk te zijn verrekend met winst over 2025.

Oudste verliezen eerst verrekenen
Er geldt een verplichte volgorde voor het verrekenen van verliezen: de oudste verliezen moeten als eerste verrekend worden. Consequentie van handhaving van de bestaande termijnen voor verliesverrekening over jaren tot en met 2018 zou kunnen zijn dat nieuwe verliezen eerder niet meer verrekenbaar zijn dan oude verliezen. Om daaraan tegemoet te komen is voorzien in een overgangsmaatregel op grond waarvan nieuwe verliezen in dat geval eerder kunnen worden verrekend dan oude verliezen.

Wil je weten wat deze inperking voor jouw organisatie betekent? Onze belastingadviseur Koen Hijl helpt je graag. Hij is telefonisch bereikbaar via 024 648 86 66 of per mail.

Plaatsingsdatum: 05 November 2018

Delen via

Naar Nieuws overzicht
Meer blogs