Vragen? Mail ons!
Bel ons
Home > Nieuws > Klopt je voorlopige aanslag met de werkelijkheid?

Klopt je voorlopige aanslag met de werkelijkheid?

Alle ondernemers ontvangen aan het begin van het jaar een voorlopige aanslag. Deze is gebaseerd op cijfers uit het verleden. Nu 2018 voorbij is heb je meer zicht op je winstcijfers over 2018 en kan het goed zijn om de voorlopige aanslag aan te passen.

Voorlopige aanslag
Begin 2018 heb je een voorlopige aanslag ontvangen voor 2018. Omdat je winstcijfers dan nog niet bekend zijn, is deze aanslag gebaseerd op cijfers uit het verleden. Het kan natuurlijk zijn dat je winst in 2018 hoger of lager is uitgevallen dan eerdere jaren, door bijvoorbeeld onvoorziene kosten of investeringen. De voorlopige aanslag wijkt in dat geval af van de werkelijkheid.

Aanpassen van de voorlopige aanslag
Als ondernemer heb je het beste gevoel bij hoe het met je onderneming gaat. Als je weet of vermoedt dat de voorlopige aanslag afwijkt van de werkelijkheid, dan kun je de voorlopige aanslag aanpassen. Voor onze klanten houden wij dit mee in de gaten en indien noodzakelijk passen wij de voorlopige aanslag (in overleg) aan. Ben je geen klant bij ons, kijk dan even goed naar je voorlopige aanslag en of deze overeenkomt met de werkelijkheid. 

Vooruitkijken
Ook voor 2019 ontvang je binnenkort (of heb je misschien al ontvangen) een voorlopige aanslag. Weet je nu al dat de vastgestelde winst op de voorlopige aanslag af zal wijken van de werkelijke winst, dan adviseren wij om de voorlopige aanslag nu al aan te passen. Neem hiervoor contact op met je accountant of adviseur.

Wil je hier graag meer over weten of wil je dat onze adviseurs mee kijken naar je voorlopige aanslag? Neem dan contact met ons op. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 024 648 86 66 of per mail.

Plaatsingsdatum: 07 Januari 2019

Delen via

Naar Nieuws overzicht
Meer blogs