Vragen? Mail ons!
Bel ons
Home > Nieuws > Mag je de leaseauto van je medewerker innemen?

Mag je de leaseauto van je medewerker innemen?

Een auto van de zaak is een belangrijke arbeidsvoorwaarde. Mag je deze als werkgever zomaar afpakken?

Besluit van de rechter
Voor veel mensen is een auto van de zaak een belangrijke arbeidsvoorwaarde. De auto mag meestal ook privé gebruikt worden, waardoor het de werknemer kosten bespaart voor de aanschaf en gebruik van een privéauto. Onlangs besliste een rechter in Nederland dat een werkgever onder omstandigheden mag eisen dat de werknemer de auto inlevert.

De werkgever in deze zaak wilde de auto afschaffen vanuit kostenoogpunt. De werknemer was het hier niet mee eens en zij besloten het conflict voor te leggen aan de rechter.

Wijziging in werkzaamheden
Bij deze werknemer waren in de loop van de tijd de werkzaamheden gewijzigd. Hij maakte niet meer voldoende zakelijke kilometers, waardoor de rechter besloot dat hij niet meer voldeed aan de voorwaarden waarbij hij recht had op een auto van de zaak.

De rechter oordeelde dat er sprake was van een ‘zwaarwichtig belang’ voor de werkgever en de rechten van de werknemer dienden hiervoor te wijken. De werknemer moest de auto van de zaak dus inleveren. Wel moest de werkgever een tegemoetkoming verstrekken in de kosten van een privé aan te schaffen auto voor een periode van twee jaar.

Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 024 648 86 66 of per mail.

Plaatsingsdatum: 25 April 2019

Delen via

Naar Nieuws overzicht
Meer blogs