Vragen? Mail ons!
Bel ons
Home > Nieuws > Nieuwe btw-richtlijn voor e-commerce

Nieuwe btw-richtlijn voor e-commerce

Internetverkopen gaan eenvoudig de grens over. Wat doe je dan met je btw-heffing en –inning? De EU-richtlijn voor e-commerce maakt het makkelijker.

Makkelijker
De EU-richtlijn elektronische handel is opgesteld voor grensoverschrijdende internetverkopen aan particulieren. Deze is met name gericht op de modernisering en vereenvoudiging van de heffing en inning van btw.

Ben je als ondernemer in één lidstaat gevestigd, dan ben je voortaan de btw verschuldigd in de lidstaat waar je gevestigd bent. Dit geldt alleen als de totale grensoverschrijdende omzet onder de € 10.000 per jaar blijft. Klinkt eenvoudig. Maar je kunt er als ondernemer ook voor kiezen om de btw in de lidstaat van de consument te blijven voldoen.

Keuzes maken
Blijf je onder de € 10.000 aan grensoverschrijdende omzet dan kun je dus kiezen waar je de btw verrekent. Dat mag in de lidstaat van vestiging of daar waar je consument woont. Je bent de btw altijd verschuldigd tegen het tarief dat geldt in de lidstaat van je keuze.

Wil jij weten wat de voor- en nadelen zijn van de verschillende opties? Wij helpen je graag met advies op maat. We zijn telefonisch bereikbaar via 024 648 86 66 of per mail.

Plaatsingsdatum: 15 Oktober 2018

Delen via

Naar Nieuws overzicht
Meer blogs