Vragen? Mail ons!
Bel ons
Home > Nieuws > Nieuwe bv? Vraag zelf je loonheffingennummer aan!

Nieuwe bv? Vraag zelf je loonheffingennummer aan!

De Belastingdienst heeft zijn werkwijze aangepast, waardoor nieuwe bv’s zelf een loonheffingennummer aan moeten vragen.

Aanpassing werkwijze
Vanaf 1 april 2018 ging het toekennen van loonheffingennummers voor nieuwe bv’s automatisch, maar door een aanpassing in de werkwijze van de Belastingdienst moeten nieuwe bv’s vanaf 1 januari 2019 weer zelf het nummer aanvragen.

Wel of niet verplicht?
Een loonheffingennummer is verplicht als een bv werknemers in dienst heeft. Een DGA van een bv is volgens de Belastingdienst ook een werknemer, dus in vrijwel alle gevallen is een loonheffingennummer verplicht voor een bv. Bij het aanvragen van het nummer moet je gegevens over je bedrijf invullen, zoals de bedrijfsactiviteiten en in dienst tredende werknemers.

Je kunt het loonheffingennummer hier aanvragen.

Gevolgen van niet aanvragen
Als je voor een nieuwe bv zelf geen loonheffingennummer aanvraagt, ontvang je een vragenlijst van de Belastingdienst. Daaruit wordt opgemaakt waarom je het nummer niet aangevraagd hebt en waarom je van mening bent dat je als DGA geen beloning hoeft te ontvangen. Als DGA moet je volgens de Belastingdienst namelijk een gebruikelijke beloning ontvangen voor de werkzaamheden die je voor je bv doet.

Wil je graag meer weten over het opvragen van een loonheffingennummer? Neem dan contact met ons op. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 024 648 86 66 of per mail via philipsen@philipsen.nl.

Plaatsingsdatum: 18 Februari 2019

Delen via

Naar Nieuws overzicht
Meer blogs