Vragen? Mail ons!
Bel ons
Home > Nieuws > Overweeg je een elektrische auto? Lees dan dit

Overweeg je een elektrische auto? Lees dan dit

De laatste jaren zijn de autobelastingen aangescherpt. Fiscaal vriendelijk rijden is daarmee steeds lastiger geworden. Overweeg je dit jaar een (volledig) elektrische auto aan te schaffen? In dit stukje meer info én we geven een waardevolle tip weg.

Voor de meeste nieuwe auto's van de zaak waar ook privé mee wordt gereden, geldt sinds 2017 een standaardbijtelling van 22 procent van de cataloguswaarde (inclusief btw en BPM). Alleen voor nieuwe auto’s zonder CO2-uitstoot geldt sinds 2017 nog een lagere bijtelling van 4 procent.

Bijtelling wijzigt in 2019: daarom deze tip
Ben je voornemens een (volledig) elektrische auto aan te schaffen met een cataloguswaarde hoger dan 50.000 euro? Dan is ons advies: doe dit in 2018. Want in 2019 wijzigt de bijtelling. Bij aanschaf in 2019 wordt de bijtelling voor dezelfde auto namelijk hoger. De bijtelling van 4 procent voor auto’s zonder CO2-uitstoot wordt dan beperkt tot de eerste 50.000 euro cataloguswaarde. Over het meerdere geldt de standaardbijtelling van 22%. Er geldt een uitzondering voor auto’s zonder CO2-uitstoot op waterstof die behouden wel een bijtelling van 4 procent over de gehele cataloguswaarde.

Per 2021: één bijtellingspercentage
Vanaf 2021 is er nog maar één bijtellingspercentage: die van 22 procent. Een bijtelling kan helemaal achterwege blijven als je kunt aantonen dat je op jaarbasis niet meer dan 500 kilometer privé met de auto hebt gereden. Woon-werkkilometers worden daarbij gezien als zakelijk, ook als je thuis gaat lunchen.

Heb je vragen over de bijtelling van je auto? We helpen je graag verder. Bel ons op 024-64 88 666 of stuur een e-mail naar philipsen@philipsen.nl.

Plaatsingsdatum: 20 Maart 2018

Delen via

Naar Nieuws overzicht
Meer blogs