Vragen? Mail ons!
Bel ons
Home > Nieuws > Reminder: compensatie zwangerschaps- en bevallingsuitkering zelfstandigen!

Reminder: compensatie zwangerschaps- en bevallingsuitkering zelfstandigen!

Waarom een compensatieregeling?
In mei 2005 verviel de publieke zwangerschaps- en bevallingsuitkering voor zelfstandigen door een wijziging in de Wet arbeid en zorg (Wazo). Vanaf juni 2008 kregen zij via de Wet zwangerschaps- en bevallingsuitkering zelfstandigen (ZEZ) opnieuw recht op een uitkering. Enkele vrouwen die in de tussenliggende jaren bevielen stapten naar de rechter. In juli vorig jaar besloot de vorige minister een compensatieregeling te treffen. Om de compensatie aan te vragen ga je naar de website van het uwv. Download het formulier en dien je aanvraag voor 30 september in. 

Het is de moeite: 5.600 euro bruto
Naar schatting kunnen zo’n 20.000 vrouwen een aanvraag doen voor een compensatie van 5.600 euro bruto. De zwangerschaps- en bevallingsuitkering wordt opgeteld bij het (gezins)inkomen. Dit kan invloed hebben op toeslagen en/of voorlopige aanslagen. Om terugvorderingen zoveel mogelijk te voorkomen, wordt de compensatie vanaf 1 januari 2019 uitgekeerd.

Heb je vragen over de compensatie en/of kom je in aanmerking? We helpen je graag verder! Bel ons op 024-64 88 666 of stuur een e-mail naar philipsen@philipsen.nl.

Plaatsingsdatum: 06 Juni 2018

Delen via

Naar Nieuws overzicht
Meer blogs