Vragen? Mail ons!
Bel ons
Home > Nieuws > Schenkingsmaatregel uit Belastingplan 2018

Schenkingsmaatregel uit Belastingplan 2018

Hij is voorlopig van tafel: de schenkingsmaatregel die per 1 januari 2018 in zou gaan. De maatregel zou ervoor zorgen dat er schenkbelasting betaald zou worden wanneer er in voorkomende situaties een vermogensverschuiving zou plaatsvinden van de ene naar de andere partner.


Over de schenkingsmaatregel

De schenkbelasting zou bijvoorbeeld van toepassing zijn bij het aangaan of wijzigen van huwelijkse voorwaarden of notarieel samenlevingscontract. Als de minst vermogende bij voornoemde situaties meer dan 50 procent van het totale vermogen kreeg of de meest vermogende partner er méér vermogen bijkreeg, dan zou schenkbelasting verschuldigd zijn. Met deze wet wilde het kabinet meer duidelijkheid over wanneer er sprake zou zijn van een schenking.

Waarom is de maatregel (voor nu) van tafel?

De Tweede Kamer heeft afscheid genomen van deze schenkingsmaatregel omdat deze ook goedwillende burgers raakt. De Tweede Kamer heeft het kabinet vorig jaar opgeroepen om te bekijken hoe deze schenkingsmaatregel op een rechtvaardigere wijze kan worden vormgegeven. Er gaan overigens wel geluiden dat deze maatregel op een later moment op enige manier doorgang vindt. Mocht hier nieuws over zijn, dan zullen we hierover berichten.

We begrijpen het als je vragen hebt over deze maatregel. We beantwoorden ze dan ook graag! Bel ons op 024-64 88 666 of stuur een mail naar philipsen@philpsen.nl.  

 

Plaatsingsdatum: 18 Januari 2018

Delen via

Naar Nieuws overzicht
Meer blogs