Vragen? Mail ons!
Bel ons
Home > Nieuws > Statuten of Aandeelhoudersovereenkomst?

Statuten of Aandeelhoudersovereenkomst?

Leg jij afspraken met medeaandeelhouders vast in statuten of een aandeelhoudersovereenkomst? Wat zijn de voor- en nadelen van beide documenten?

Vastleggen, vastleggen en vastleggen
Als je met meerdere aandeelhouders in een onderneming zit (of stapt) is het belangrijk dat je goede afspraken maakt én deze ook vastlegt. Want hoe goed het er nu allemaal ook uitziet, je weet nooit wat de toekomst brengt. Vervelende discussies kun je voorkomen door je afspraken op juiste wijze vast te leggen.

Statuten vs. Aandeelhoudersovereenkomst
In zowel statuten als een aandeelhoudersovereenkomst kunnen verschillende zaken vastgelegd worden, zoals besluitvorming, aanbiedingsplicht en benoeming, schorsing en ontslag van bestuurders.

Statuten zijn vaak beperkter, openbaar en je moet je aan wettelijke voorschriften houden. Het risico hiervan is dat door wetswijzigingen er in statuten verwezen wordt naar artikelen die niet meer bestaan en waar dus geen gevolgen uit voortvloeien. Daarnaast moeten statuten bij een notaris opgesteld worden, wat kosten met zich meebrengt.

In een aandeelhoudersovereenkomst kun je verbintenisrechtelijke afspraken (afspraken die je onderling maakt en vastlegt) voor verschillende situaties meer uitgebreid vastleggen, zoals bijvoorbeeld bij ziekte of overlijden van een aandeelhouder. Hiermee kun je misverstanden en onduidelijkheden voorkomen. Een ander voordeel is dat de verbintenisrechtelijke afspraken, in tegenstelling tot statuten, niet hoeven te voldoen aan allerlei wettelijke regels.

Goede aanvulling
Statuten zijn verplicht. Daarnaast is het dus zeker aan te raden om aanvullende afspraken vast te leggen in een aandeelhoudersovereenkomst. Dit voorkomt discussies.

Wil je meer weten over wat een aandeelhoudersovereenkomst aan voordelen biedt voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen je alles vertellen over de voor- en nadelen van beide documenten, de wettelijke verplichtingen en de mogelijkheden. We zijn telefonisch bereikbaar via 024 648 86 66 of per mail.

Plaatsingsdatum: 23 December 2018

Delen via

Naar Nieuws overzicht
Meer blogs