Vragen? Mail ons!
Bel ons
Home > Nieuws > Stoptober: promoot het bij je medewerkers

Stoptober: promoot het bij je medewerkers

Stoptober is samen 28 dagen niet roken in oktober. Als werkgever kun je hulp bij het stoppen met roken aanbieden mét fiscaal voordeel.

Gezond personeel
Als werkgever ben je erbij gebaat als je personeel goed in z’n vel zit. Daarom zijn er fiscale faciliteiten om dit te ondersteunen. Belangrijke voorwaarde is wel dat je je werknemers niet om een bijdrage vraagt, anders vervalt de vrijstelling.

Stoppen met roken
Promoot je als werkgever het stoppen met roken onder medewerkers, dan stimuleer je een gezonder en vitaler leven. Stoppen met roken is makkelijker als er steun is. Door met een groepje collega’s samen te stoppen en de onderlinge steun, is de kans op succes groter. Een cursus bij het stoppen met roken is (onder voorwaarden) vrijgesteld van belasting en dus interessant om aan je medewerkers aan te bieden.

Tal van mogelijkheden
Behalve de cursus bij het stoppen met roken zijn er veel meer zaken vrijgesteld van belasting. Denk bijvoorbeeld aan beschermende kleding, een EHBO-cursus en een griepprik. Maar ook een stoel- of reflexzonemassage zijn onder voorwaarden vrijgesteld. Een belangrijke voorwaarde is dat al deze zaken in redelijkheid deel uitmaken van je arboplan. Voor sommige zaken is het ook een vereiste dat het onder werktijd plaatsvindt en niet deels door de medewerker betaald mag worden.

Bied je fitness aan op de werkplek, dan kan dat ook belastingvrij. Een abonnement voor de sportschool of toegangskaarten voor een wellnesscentrum zijn wel belast, tenzij je dit onder brengt in de vrije ruimte van de WKR en die wordt vanaf 2020 verruimd. Meer informatie over deze verruiming lees je in onze Special Miljoenennota.

Zoals je ziet zijn er tal van mogelijkheden om je personeel te helpen met hun gezondheid. Er zijn wel wat voorwaarden aan verbonden. Wil je meer weten over wat jij belastingvrij voor je medewerkers kunt doen? Neem dan contact met ons op. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 024 648 86 66 of per mail.

Plaatsingsdatum: 23 September 2019

Delen via

Naar Nieuws overzicht
Meer blogs