Vragen? Mail ons!
Bel ons
Home > Nieuws > Tijdelijk verhuren van woonruimte

Tijdelijk verhuren van woonruimte

Verhuur je tijdelijk een woonruimte? Zorg dat de huurovereenkomst niet automatisch voor onbepaalde tijd verlengd wordt.

Woonruimte verhuren
Sinds enkele jaren kun je (zelfstandige en onzelfstandige) woonruimte tijdelijk verhuren, voor twee resp. vijf jaar. Zorg wel dat je als verhuurder goed op de hoogte bent van het huurrecht om problemen te voorkomen.

Stapeling & opzeggen
Zo mag er bij tijdelijke huurcontracten met dezelfde huurder geen “stapeling” van tijdelijke contracten zijn en moet je je huurder schriftelijk op de hoogte stellen over het beëindigen van de huur. Dit mag je niet eerder dan 3 maanden voor het einde van de huurovereenkomst doen, maar ook niet later dan één maand voor het einde van de overeenkomst.

Pak je bovenstaande punten niet goed aan, dan wordt de huurovereenkomst  automatisch voor onbepaalde tijd verlengd. Het wordt dan ineens stukken moeilijker om de huurovereenkomst nog op te zeggen.

Wil je voorkomen dat je ongewenst lang aan je verhuurcontract vast zit? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen je alles vertellen over het huurrecht en hoe je hiermee om moet gaan. We zijn telefonisch bereikbaar via 024 648 86 66 of per mail.

Plaatsingsdatum: 06 December 2018

Delen via

Naar Nieuws overzicht
Meer blogs