Vragen? Mail ons!
Bel ons
Home > Nieuws > Transitievergoeding bij ‘slapend’ dienstverband

Transitievergoeding bij ‘slapend’ dienstverband

De rechter beëindigde onlangs een ‘slapend’ dienstverband, waardoor de werknemer recht had op een transitievergoeding van € 150.000.

‘Slapend’ dienstverband

In Nederland zijn er naar schatting zo’n duizend werknemers met een ‘slapend’ dienstverband. Wegens ziekte verrichten zij al jaren geen werkzaamheden meer, maar ze staan nog wel op de loonlijst. Een slapend dienstverband is een normale arbeidsovereenkomst, alleen krijg je je loon niet betaald. Een rechter beëindigde onlangs zo’n dienstverband waardoor er een transitievergoeding verschuldigd was.

Sinds 2015 hebben werknemers bij ontslag standaard recht op een transitievergoeding. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van het aantal dienstjaren en het salaris. In 2019 kan een vergoeding maximaal € 81.000 bedragen of één jaarsalaris als dat meer is.

Onlangs heeft de rechter besloten dat ook bij het beëindigen van een slapend dienstverband een transitievergoeding verschuldigd is. De werkgever moet de werknemer dan ontslaan, waardoor het recht op de vergoeding ontstaat.

De rechter heeft besloten
In de betreffende zaak gaat het om een werknemer die in 2016 arbeidsongeschikt werd verklaard. Het UWV verklaarde deze persoon in 2018 duurzaam arbeidsongeschikt en een IVA-uitkering werd toegewezen.

De werkgever hield ondanks bovenstaand de dienstbetrekking in stand, waardoor er geen transitievergoeding betaald hoefde te worden. De rechter heeft nu dus besloten dat het dienstverband beëindigd moet worden en de werknemer recht heeft op een transitievergoeding. In dit geval ging het om € 150.000.

Compensatie
Vanaf 1 april 2020 kunnen werkgevers compensatie aanvragen voor betaalde transitievergoedingen bij arbeidsongeschiktheid van langer dan twee jaar. Heb je in de periode van 1 juli 2015 tot 31 maart 2020 een transitievergoeding betaald, dan moet je de compensatie uiterlijk op 30 september 2020 bij het UWV aanvragen.

Heb je vragen over de transitievergoeding of zit je met een ander vraagstuk op HRM gebied? Wij adviseren je graag. We zijn telefonisch bereikbaar via 024 648 86 66 of per mail.

Plaatsingsdatum: 19 Augustus 2019

Delen via

Naar Nieuws overzicht
Meer blogs