Vragen? Mail ons!
Bel ons
Home > Nieuws > Vraag ook btw terug op oude zonnepanelen

Vraag ook btw terug op oude zonnepanelen

In de zomer van 2013 werd bepaald dat particulieren met zonnepanelen onder voorwaarden als btw-ondernemer kunnen worden gezien. Daardoor konden zij de btw op de aanschaf en installatie terugvragen.

Verschil in vóór en na 20 juni 2013
Dankzij die regeling konden alleen mensen die ná 20 juni 2013 de zonnepanelen hadden aangeschaft de btw terugvragen. Maar nu kunnen ook particulieren die vóór 20 juni 2013 zonnepanelen hebben gekocht, alsnog de btw terugvragen.

Btw terugvragen ook makkelijker gemaakt
Dubbel goed nieuws, want de Belastingdienst heeft de btw-aangifte ook nog eens makkelijker gemaakt. Dankzij de kleine ondernemersregeling hoef je als particulier (in de meeste gevallen), maar één keer de btw aan te geven. Namelijk alleen in het tijdvak waarin je de zonnepanelen hebt gekocht. Voorheen moest je ook nog een ontheffing van administratieve verplichtingen aanvragen. Meteen aan de slag? Alsjeblieft: hier het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Let op, ben je reeds aangemeld als btw-ondernemer, dan geldt mogelijk een andere werkwijze.

Hulp nodig bij het aangeven van de btw? Of heb je nog andere vragen? Neem dan contact op met één van onze medewerkers via: philipsen@philipsen.nl of via 024 64 88 666.

Plaatsingsdatum: 10 April 2018

Delen via

Naar Nieuws overzicht
Meer blogs