Vragen? Mail ons!
Bel ons
Home > Nieuws > Wat je moet weten over het fotogebruik van werknemers

Wat je moet weten over het fotogebruik van werknemers

Gebruik je foto's van werknemers voor bijvoorbeeld de website? En (of) andere uitingen? Let dan goed op: dit mag alleen wanneer diegene daar nadrukkelijk toestemming voor heeft gegeven.

Zorg dat je schriftelijk toestemming vraagt aan je werknemer om zijn foto te mogen gebruiken. Daarbij moet duidelijk zijn voor welke specifieke doeleinden de foto gebruikt gaat worden. Zorg er ook voor dat de foto’s goed beveiligd worden tegen misbruik. Volgens de huidige privacywetgeving is dit de enige juiste manier om foto’s van werknemers te mogen gebruiken.

Strengere formulering bij nieuwe privacywet
Vanaf 25 mei gaat de nieuwe privacywet AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) gelden. Hierin wordt het gebruik van foto’s van werknemers strenger geformuleerd dan in de huidige privacywet. Nieuw is bijvoorbeeld de boete wanneer de wet niet wordt nageleefd. Die is maximaal 20 miljoen euro (!) of 4 procent van de wereldwijde jaaromzet wanneer dat meer is. Het is dus de moeite waard dit goed vast te leggen. Geeft de werknemer geen toestemming, gebruik de foto dan ook niet.

Heb je vragen over het gebruik van werknemersgegevens en (of) de (nieuwe) privacywet? We helpen je graag verder. Bel ons op 024-64 88 666 of stuur een e-mail naar philipsen@philipsen.nl.

Plaatsingsdatum: 05 April 2018

Delen via

Naar Nieuws overzicht
Meer blogs