Vragen? Mail ons!
Bel ons
Home > Nieuws > Wetsvoorstel excessief lenen bij eigen BV

Wetsvoorstel excessief lenen bij eigen BV

Er is nog steeds geen duidelijkheid over het nieuwe wetsvoorstel excessief lenen bij eigen BV.

Onduidelijkheid
Enige tijd geleden is er een wetsvoorstel gedaan waarbij directeur-grootaandeelhouders met substantiële schulden aan hun eigen BV belasting moeten gaan betalen. Uit het wetsvoorstel blijkt dat het bedrag dat de grens van € 500.000 overstijgt naar verwachting belast wordt in box 2. Een lening voor de eigen woning lijkt uitgezonderd. Toch zijn er nog veel onduidelijkheden en is er veel kritiek op het wetsvoorstel. Met name ook omdat het westvoorstel zou kunnen leiden tot onwenselijke dubbele heffing.  Verwacht (en gehoopt) werd dat er op Prinsjesdag 2019 meer bekend zou worden gemaakt over dit voorstel, maar helaas.

Schuld aflossen
Afhankelijk van hoe de wet er precies uit gaat zien, kan het interessant zijn om je schuld (deels) af te lossen. Zeker gelet op de plannen om de belastingheffing vanaf 2020 in box 2 te verhogen. In dat geval kan het misschien zelfs interessant zijn om nog dit jaar je schulden af te lossen.

En nu?
Zoals je leest is het nog steeds onduidelijk wanneer de maatregeling daadwerkelijk in gaat en hoe de maatregel eruit gaat zien. Wat voor jou de beste aanpak is, hangt af van je persoonlijke situatie én hoe de wetsvoorstellen uiteindelijk definitief gemaakt gaan worden.

Er is aangekondigd dat er in het vierde kwartaal van dit jaar meer bekend gemaakt gaat worden. Uiteraard houden wij je via onze site, LinkedIn en nieuwsbrief op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

Bekijk hier onze eerdere publicatie over dit onderwerp.

Heb je al vragen over het wetsvoorstel en hoe dit invloed heeft op jouw persoonlijke situatie? Wij adviseren je graag. We zijn telefonisch bereikbaar via 024 648 86 66 of per mail.

Plaatsingsdatum: 30 September 2019

Delen via

Naar Nieuws overzicht
Meer blogs