Vragen? Mail ons!
Bel ons

 

"Het contact is vaak
persoonlijk, zowel tussen
collega’s als met klanten."

Marc Jansen, Relatiebeheerder Klopt helemaal.
Marc Jansen, Relatiebeheerder
Home > Over Philipsen > Onze partners > Drs. Jack van Oosterhout AA

Drs. Jack van Oosterhout AA

Mijn naam is Jack van Oosterhout. Ik ben sinds 2007 accountant/partner bij Philipsen Accountants | Adviseurs. Ik ben getrouwd met Ankie, we hebben twee jongens (beide tieners) en wonen in Hernen, een klein dorpje in de gemeente Wijchen.

Nu mijn eigen kinderen hun beroepskeuze gaan maken, stellen ze mij wel eens de vraag: “Pap, wat doe jij nu de hele dag?”. Als het antwoord dan niet snel genoeg komt, vult mijn jongste zoon het zelf wel in.

“Ik denk lekker computeren, koffie drinken met klanten, lekker lunchen met het personeel en af en toe ook golfen met relaties”. Tja, als je het zo leest, een wereldbaan en dat is het ook! Hetgeen mijn zoon invult, is niet onjuist. Het komt terug in mijn werk, maar niet op de manier, zoals hij het voor zich ziet. Het computeren is géén gamen. 

Dagelijks heb ik contact met ondernemers en relaties. Ze willen vooruit met hun onderneming en bedrijf en doen dat vanuit hun passie en hun drijfveren. Wij mogen als accountant en vertrouwenspersoon van veel MKB-ondernemers, meedenken hoe zij hun plannen kunnen verwezenlijken. Dat is een voorrecht. Samen met de ondernemers zijn wij dagelijks op zoek naar kansen en oplossingen in de snel veranderende wereld. Het laatste jaar word ik veelvuldig betrokken bij bedrijfsovernames en overdrachten van ondernemingen binnen de familie, interessante trajecten waarbij de cijfers, maar vooral ook persoonlijke drijfveren een belangrijke rol spelen.

Ik geniet nog elke dag, elke week, van het feit dat ik dat mag doen. Ik vind het prachtig als de financiering wordt geregeld, de herstructurering goed verloopt of bedrijfsopvolging of beëindiging naar tevredenheid wordt afgerond. Ik vind het prachtig als er een nieuwe relatie of nieuwe medewerker vertrouwen in ons uitspreekt.

In de relatie met Philipsen draait het om samenwerken, een klik hebben en zoeken met andere professionals naar de beste oplossing. Wij geven géén offerte zonder dat we met ondernemer aan tafel hebben gezeten. Wij geloven dat je pas iemand echt kunt adviseren, als je van beide kanten een klik hebt. Dan pas komen we verder, dan klopt het helemaal.

Philipsen

We zijn informeel als het kan, serieus als het moet. We helpen elkaar waar nodig, maar blijven bij onze leest. Onze medewerkers krijgen alle vrijheid. Voor gebakken lucht halen we onze neus op, voor inhoud spitsen we de oren. Als het om werk gaat zijn we bloedserieus, daarbuiten relativeren we graag. We vieren het werk, maar maken ook regelmatig tijd voor een feestje. En wat ook voor onze klanten geldt: samenwerken gaat beter als we iemand écht leren kennen. Denk je dat onze organisatie je past als een jas en wil je in contact komen om te kijken of de 'klik' er is? Kijk dan bij onze vacatures.