Vragen? Mail ons!
Bel ons

 

"Het contact is vaak
persoonlijk, zowel tussen
collega’s als met klanten."

Marc Jansen, Relatiebeheerder Klopt helemaal.
Marc Jansen, Relatiebeheerder
Home > Over Philipsen > Onze partners > Rianne Sengers RA

Rianne Sengers RA

Als kind had ik het plan opgevat om apotheker te worden. Toen ik echter in 4VWO scheikunde moest laten vallen, moest ik die ambitie ook laten varen. Een oom van me was registeraccountant, woonde in een mooi huis en ik vond wiskunde en economie wel aardige vakken, dus de keuze was gemaakt. Ik zou ook RA worden.

Hoewel ik toen eigenlijk helemaal niet wist waarvoor ik koos, bleek dit achteraf een prima keuze. Het beroep ‘accountant’ heeft alles in zich waar ik warm van word. In eerste instantie moet je natuurlijk iets met cijfers hebben, maar dat is alleen de basis. Daarbuiten vond ik de echte uitdagingen voor mezelf: toegevoegde waarde leveren door een goed advies, creatieve oplossingen bedenken voor lastige problemen, de vertrouwensman/vrouw zijn waarbij je altijd met vragen op allerlei gebieden terecht kunt, de vele wetten en regels in je voordeel laten werken, etc..

Hoewel accountants over het algemeen een saai, stoffig en behoudend imago hebben, is dat wat mij betreft lang niet altijd terecht. Ik kom bij heel veel bedrijven en organisaties en heb het voorrecht om daar een behoorlijk diep kijkje in de keuken te mogen nemen. Mijn klantenkring is enorm gevarieerd: van kunststoffabrikant tot schouwburg, van tegelzetter tot drukkerij, van pensionado tot kinderopvangorganisatie en alles wat daar tussen zit.

Uiteraard kent elke klant zijn/haar eigen problematiek, wat mijn baan zo afwisselend maakt. Juist die afwisseling, en de hiermee vaak samenhangende hectiek, maakt de accountancy voor mij aantrekkelijk. Je kunt er veel van jezelf in kwijt, je persoonlijke aanpak en kijk op zaken zijn net zo belangrijk als je vaktechnische kennis. Dus de klik die we bij Philipsen accountants | adviseurs essentieel vinden onderschrijf ik: als die er is, klopt het helemaal!

Ik heb mijn werk altijd goed kunnen combineren met mijn mannengezin (man en twee (bijna) volwassen zonen). Wij hebben altijd goede hulp thuis gehad, waardoor ik op mijn werk niet met thuis bezig was. Als ik vrij ben, ben ik ook echt vrij en kan ik mijn tijd besteden aan leuke dingen: gezellige activiteiten met onze uitgebreide sociale contactenkring, lekker koken en uiteten, naar basketballwedstrijden van onze jongens, tennissen, op vakantie gaan, etc.. Ook werk en privé moeten in balans zijn, ook hier geldt ‘klopt helemaal!’.

Philipsen

We zijn informeel als het kan, serieus als het moet. We helpen elkaar waar nodig, maar blijven bij onze leest. Onze medewerkers krijgen alle vrijheid. Voor gebakken lucht halen we onze neus op, voor inhoud spitsen we de oren. Als het om werk gaat zijn we bloedserieus, daarbuiten relativeren we graag. We vieren het werk, maar maken ook regelmatig tijd voor een feestje. En wat ook voor onze klanten geldt: samenwerken gaat beter als we iemand écht leren kennen. Denk je dat onze organisatie je past als een jas en wil je in contact komen om te kijken of de 'klik' er is? Kijk dan bij onze vacatures.